Hållbara julklappar från loppis och second hand

Julen närmar sig och kanske är du en av dem som är på jakt efter julklappstips. Kom ihåg att något nytt för mottagaren inte behöver innebära nyproducerat. Det finns massor av härliga presenter att hitta second hand, både i fysiska butiker och på nätet. Det blir ofta mer personligt än att köpa något nytt och är snällt mot planeten. Här är ett gäng tips på julklappar du kan fynda second hand, vintage och på loppisar.

Vackra tygservetter i olika mönster och färger

Att byta ut pappersservetter mot tyg är en vana som är snäll mot miljön. Det finns dessutom otroligt många vackra tygservetter att hitta på loppisar, i second hand-butiker och online via t.ex. Tradera. Leta upp några i en fin färg eller ett mönster som passar mottagarens stil och slå in ett vackert växtfärgat band. Det här är till exempel gjort av återbrukat material som är färgat med rödkål för en härlig lila nyans. Enkelt och snyggt!

Vackra gamla böcker med läderrygg

Det finns så himla många vackra gamla böcker på loppis och det är verkligen en fin present att ge bort. Om du bor i Lund kan jag varmt rekommendera dig att kika hos Erikshjälpen på Öresundsvägen. Jag har även hittat flera vackra gamla böcker via Tradera. Leta upp en titel som du tror att mottagaren skulle tycka om för att ge bort en present som både är vacker och kommer till glädje.

Söta små silverskedar

De här söta små silverskedarna budade jag hem från Tradera för ett par månader sedan. De är perfekta att ta fram när man bjuder på fika eller helt enkelt vill sätta guldkant på vardagen. Små, söta silverskedar är en rolig present till den inredningsintresserade. Kanske tillsammans med några vackra kaffekoppar? Det finns ofta en hel del att hitta både på nätet och på loppisar och jag gillar att mixa och matcha olika sorter.

Ljusstakar i mässing

Det finns otroligt många fina ljusstakar second hand, både i butiker och online. Jag har till exempel hittat de här på Erikshjälpen och klickat hem en kandelaber via Tradera. Ge bort vackra ljusstakar till någon du tycker om med ett vackert band runt. Kanske tillsammans med några stearinljus av hög kvalitet? Vi behöver alla lite extra ljus och mys nu när det är grått och kallt.

Vackra bordsdukar i naturmaterial

Det finns otroligt många vackra dukar second hand! Du kan dessutom fynda fantastiska kvalitetstextilier till bra priser om du vet vad du ska leta efter. Jag älskar dukar i bomull, linne och ull och det finns otroligt mycket fint som andra har rensat ut. Äldre dukar är ofta gjorda för att älskas och slitas på och kan vara en fantastiskt present till någon du bryr dig om.

Det var mina tips för den här gången! Brukar du handla julklappar och andra presenter second hand? Vilka är dina bästa tips?

Lästips: Mina senaste second hand-fynd

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *