Hållbara julklappar till barnen

Till vuxna tycker jag att det räcker fint med en ätbar julklapp eller en upplevelse, men jag förstår att många fortfarande vill ge fysiska presenter till barn. Framförallt barn i de åldrarna som verkligen uppskattar att öppna paket. Men det går finfint att ge bort hållbara presenter ändå! Tänk på att nytt för mottagaren inte behöver vara nyproducerat, satsa på sådant som faktiskt kommer till användning och slå in ätbara presenter även till barnen. Med lite kreativitet och fantasi finns det många hållbara julklappar även till de små.

Saker som verkligen kommer till användning

Vi köper sällan nya saker till barnen då det mesta går att hitta begagnat. Det finns dock vissa saker som går åt och två sådana saker är kläder, underkläder och pysselmaterial. Jag brukar spara inköp av strumpor och underkläder till jul och födelsedagar om det går. Genom att satsa på roliga färger och mönster som barnen gillar så kan det bli en riktigt rolig present. Ett annat tips är att fylla på med papper, kritor, pärlor och annat pyssel som barnen tycker om. Det finns ofta till bra priser nu dessutom.

Böcker att läsa tillsammans

I mina ögon är böcker alltid en bra present. Det finns så många roliga, spännande böcker till både stora och små och de kommer nästan alltid till glädje. Det finns många fantastiska böcker second hand men detta är även en sak jag tycker är okej att köpa nytt. Böcker slits och kan ofta komma till glädje för flera personer. Du kanske till och med kan ordna ett byte med en vän som har barn i samma åldrar som dina?

Second hand-fyndade julklappar

Underskatta inte second hand! Det finns otroligt många fina begagnade julklappar och jag vill verkligen upprepa att nytt för mottagaren inte behöver vara nyinköpt. Byt leksaker med andra som har barn i samma ålder, kolla i second hand-butiker, leta på Tradera eller Facebook Marketplace. Det tar lite tid men det finns fantastiskt mycket fint och en hel del är till och med sprillans nytt. Även om det slutar med att du köper något nytt så är det en god vana, både för plånboken och miljön, att i alla fall titta second hand först.

Visste du att du kan handla från till exempel Myrorna och Erikshjälpen online också när du inte kan besöka deras butiker? Smidigt och hållbart! Det blir dessutom gåvor med dubbel omtanke. För miljön, dina medmänniskor och den du ger julklappen till.

Hur tänker du kring julklappar till barn? Har du något bra tips som jag har glömt att ta upp här? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Hållbara presenter – Julklappstips till barn

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *