Färgglada inslagningar av återbrukat material

Min äldsta fyllde fyra år nyligen och jag hade ordnat flera hållbara gåvor. Jag tycker att något av det roligaste är att slå in paketen. I det här fallet ordnade jag färgglada inslagningar av återbrukat material. Hos mig finns det nästan alltid ett litet lager material och pynt sparat. Det gör att jag kan skapa fina presenter utan att köpa något nytt. Den här gången hade jag växtfärgade band hemma och tyckte att det var fint att slå in paketen i våriga färger. Den kalla ljuslila tonen är färgad med rödkål och ättika, den gula tonen med gurkmeja och det persikofärgade med avokadoskal.

Pappret, eller tyget i vissa fall, är också återbrukat och second hand-fyndat. Det vita silkespappret har jag fått i paket, det rosa tyget är färgat med avokadokärnor och det ljusgula tyget är färgat med gurkmeja. Det vita tyget är också ett second hand-fynd som jag har använt om och om igen till presenter. Är det bara jag som tycker att de här färgerna känns lite påskiga? Det hade kanske varit fint att ordna något pyssel i liknande toner när högtiden närmar sig?

Fina presenter med färgglada inslagningar av återbrukat material
Härliga färgglada inslagningar av återbrukat material
Färgglada inslagningar av återbrukat material

Ett hållbart födelsedagsfirande

Så vad fanns i dem då? Främst kläder som jag har handlat second hand utifrån vad han gillar. Det blev en hel del glitter och fina kjolar. Även en del pysselmaterial. Jag visste att han skulle få en hel del leksaker och annat på sitt kalas så jag passade på att ge honom annat. I och med att mina barn fortfarande är ganska små så känner jag att det är upplevelsen av att få gåvor som är det viktiga. Inte exakt vad som är i. Vi brukar även se till att göra roliga saker tillsammans och ge varandra frukost på sängen för att göra födelsedagen speciell. Hur uppvaktar du dina nära och kära på ett hållbart sätt? Är du också sugen på att ordna färgglada inslagningar av återbrukat material efter att ha läst det här inlägget?

Lästips: Hållbara presenter – Julklappstips till barn

3 Comments

  1. Pingback: Hållbara presenter till vår treåring - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Gör ditt eget badsalt att ge bort i julklapp - Tess Waltenburg

  3. Pingback: Hållbara lifehacks som sparar tid, pengar och miljön - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *