Enkla pyssel, pepparkakor med kristyr och mysiga stunder

Idag vill jag påminna dig om att lägga ribban precis där du och din familj vill och orkar. De enkla lösningarna kan vara precis lika mysiga som de mer avancerade om det är det som passar er. Gör allt från grunden om du vill det. Köp färdigt om du vill det. Prioritera det som känns kreativt, roligt och inspirerande istället för att tänka att du behöver göra ”allt”. Det behöver du inte. Och i ärlighetens namn tror jag inte att någon gör det.

Är pysslet kanske det viktigaste för dig den här julen? Eller är det julmaten du vill gå all in på? Tycker du kanske att det är viktigt med en bordsduk och en vacker blomma men bryr dig mindre om dammtussar i hörnen? Det viktiga är att du och dina nära får en mysig jul, inte att ni stressar ihjäl er för att allt ska vara ”perfekt”.

Pepparkakor med kristyr

Jag har haft många stressade stunder när jag har försökt göra allt perfekt men det blir ofta mycket bättre när jag fokuserar på det som faktiskt är viktigt för oss. Ingen mår bättre av en stressad mamma som flänger runt och inte är närvarande. När vi gör enkla julpyssel kan jag också vara med och tycka att det är mysigt vilket gör det mysigare för alla andra också. Förra året och i år har jag till exempel köpt färdiga pepparkakor som vi har dekorerat tillsammans med färdigköpt kristyr. Det blev pyssligt och mysigt utan någon större ansträngning.

Enkla julpyssel att göra tillsammans

Som jag har skrivit innan, det är så otroligt olika vad som är roligt och givande för olika personer. Men jag tänker ändå att det hade varit kul att samla enkla pyssel att göra tillsammans, tipsa och inspirera varandra. Skulle du vilja hjälpa till i kommentarsfältet? Här är några saker jag gärna gör tillsammans med barnen:

  • Klippa snöflingor av papper. Ni vet sådana man ofta gjorde på förskolan och i skolan?
  • Hänga upp julpynt tillsammans och låta barnen vara med och välja placeringar
  • Göra enkla julgodis som t.ex. olika tappningar av rocky road där alla får blanda i det de själva gillar
  • Duka fram julfika tillsammans med fin duk, fina servetter och tända ljus (om det passar barnens åldrar)
  • Att slå in julklappar till nära och kära tillsammans som barnen får rita på, välja band till och dekorera
  • Och sist men inte minst: Nejlikeapelsiner. Underskatta inte nejlikeapelsiner.

Vad skulle du vilja göra den här julen utifrån det som passar just dig och din familj?

Jag har en hel del pysselidéer, både från mig och från andra, sparade på min Pinterest om du skulle vilja kika in och följa mig där. Jag tycker verkligen att det är en guldgruva för DIY-projekt och pyssel, även när det kommer till enklare tips och tricks.

Lästips: Pyssel – Glassar till leksaksköket av återbrukat material

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *