Event kring hållbart mode i Riksdagen med Alice Bah Kuhnke

I fredags hade jag en otroligt rolig händelse i kalendern! Jag skulle nämligen till Riksdagen för ett event kring hållbart mode med Alice Bah Kuhnke. På plats fanns 130 (!!) andra fantastiska personer som arbetar med hållbart mode på olika sätt och det blev verkligen en dag fylld av inspiration, energi och viktiga samtal. Vi började dagen med mingel. Sedan var det dags för Alice Bah Kuhnke, Nina Campioni, Eva Karlsson från Houdini och Bea Szenfeld att berätta om sitt arbete. Det var verkligen peppande att få höra mer om vad som händer inom hållbart mode just nu, från politiska initiativ till remake, medveten produktion och second hand shopping.

Givande samtal kring medveten konsumtion och handlingskraft

Min fantastiska + 1 Alexandra Öhrlund, som är grym på content och sociala medier, var med mig hela dagen. I minglet hittade jag även många gamla branschkollegor som jag inte har sett på länge. Jag stötte på Cecilia ”Ila” Lassfolk som driver Morotsliv och som även ligger bakom Mina Webbkurser där jag har mina kurser ”Inred med återbruk och second hand” och ”Självkärlek i Vardagen”. Jennie Himmerman som har kontot Ekoliv och Sophie Gripenberg som driver A Sustainable Closet var också där. Ibland är det lätt att känna sig ensam när man försöker driva hållbarhetsfrågor framåt så det är guld värt att påminnas om att vi är många som försöker göra skillnad.

Vi kan alla göra skillnad på olika sätt

En av mina största take aways från dagen är att vi alla kan göra skillnad. Oavsett vad vi är bra på. Det viktiga är att hitta våra styrkor och hjälpas åt. Vissa är fantastiska på att designa med återbruk, vissa inspirerar på sociala medier. Andra driver politiska frågor eller driver på förändringen med ledarskap i hållbara organisationer. Det viktiga är att vi samlas, stärker varandra och jobbar tillsammans för att skapa förändring. Att få gå på event kring hållbart mode är verkligen en energiboost och en påminnelse om hur viktigt det här arbetet är. Jag hoppas att jag kan göra det fler gånger framöver.

Vad innebär hållbart mode för dig? Och vad tror du är viktigt för att vi ska kunna skapa en mer hållbar klädkonsumtion? Dela gärna med dig av dina tankar och reflektioner i kommentarsfältet. Eller skicka ett DM till mig på Instagram så pratar vi mer där.

Lästips: Second hand för barn – Så kommer du igång

4 Comments

 1. Tim 23 april, 2024 at 08:34

  Looks like it was a great day!

  Reply
  1. Tess Waltenburg 18 juni, 2024 at 15:07

   It really was!

   Reply
 2. Jennie himmerman 23 april, 2024 at 12:53

  Åååh bilderna på oss 3, såå fina! 😍

  Reply
  1. Tess Waltenburg 18 juni, 2024 at 15:07

   Eller hur! Så himla kul att ses igen 😀

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *