Vågar du prioritera bort?

Ofta när vi pratar om allt från personlig utveckling till varumärkesbyggande handlar det om att lägga till. Men idag vill jag istället prata om att skala av och prioritera bort. För ja, det är viktigt att börja göra. Oavsett om det gäller att komma igång och posta på LinkedIn eller signa upp sig på ett coachingprogram. Men något jag har insett är att det är minst lika viktigt att våga prioritera bort och förenkla. Om vi ska kunna skapa utrymme för det som faktiskt är viktigt för oss så behöver vi även välja bort det som inte är det. Oavsett vilket område i livet det handlar om.

Här är några saker som är bra att fundera kring om du vill börja prioritera bort:

  • Vågar du tacka nej till saker som inte tillför något till det som är viktigt för dig?
  • Hur mycket tid skulle du kunna frigöra om du slutade med content som inte verkar tillföra värde till din målgrupp?
  • Finns det punkter du skulle kunna stryka från din att göra-lista för att kunna lägga all din energi på viktigare saker?
  • Inom vilket område i ditt liv lägger du för mycket tid, energi och kanske även pengar på sådant som inte känns viktigt för dig?
  • Prokrastinerar du dina sociala medier eller annat varumärkesbyggande för att det känns överväldigande och svårt?

Vilka frågor som är mest relevanta beror såklart på hur ditt liv ser ut. Men jag tror att det är viktigt att stanna upp och aktivt reflektera kring det. Och att verkligen våga prioritera bort när vi känner att vi inte lever i linje med våra värderingar. Ofta åstadkommer vi bästa möjliga resultat när vi jobbar smartare, inte hårdare. Men att lära sig att släppa taget och förenkla kan verkligen vara svårt. Framförallt i en värld där vi bombarderas av intryck och ofta känner att vi borde göra ”allt”.

När reflekterade du över vad du skulle kunna prioritera bort senast?

Lästips: Vad innebär egentligen medveten närvaro?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *