Ekologiskt, koffeinfritt kaffe (som dessutom är gott)

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Sedan jag drog ner på koffein REJÄLT (du kan läsa mer om det här) så har jag börjat testa olika sorters ekologiskt koffeinfritt kaffe. Jag dricker nämligen kaffe för att det är gott i första hand. Även om jag gärna dricker annat också så gillar jag att kunna ta mer än en kopp kaffe om dagen. Det är en smak jag förknippar med kreativitet och inspiration. Och vet du? Den kreativa ”kicken” får jag även utan koffein. Bland de sorter jag har testat hittills har jag hittat två favoriter. Båda kommer från Clipper Organics och finns att köpa hos Jordklok. Den ena sorten är Organic Decaf Latin American Instant Coffee och den andra är Medium Roast Decaf Organic Arabica Coffee. Båda är som jag vill ha dem: Mellanrostade, fylliga och åt det nötiga och chokladiga hållet.

För mig är det viktiga när man gör koffeinfritt kaffe att göra det så trevligt som möjligt. Jag dricker mitt ur koppar som jag tycker om att dricka ur med havremjölk som jag tycker är det godaste. Ibland värmer jag havremjölken och skummar den för en lyxigare känsla. Det man ska tänka på då dock är att snabbkaffe oftast är varmare än ”vanligt” bryggkaffe. Varm mjölk är alltså inte den bästa idén om man är akut sugen på kaffe och vill slippa bränna tungan.

För mig är det viktiga när man gör koffeinfritt kaffe att göra det så trevligt som möjligt.

Risken med koffeinfritt kaffe är såklart att man jämför det med sitt vanliga favoritkaffe, och det kommer aldrig riktigt bli samma sak. Jag upplever dock att skillnaden blir ganska liten när man har mjölk i, men det är så olika hur vi upplever smaker. Riktigt gott kaffe från ställen som Love Coffee Roasters eller Nabo kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Det fina med att jag har dragit ner på koffein är att jag verkligen har börjat uppskatta det kaffe jag väl dricker. Det blir kvalitet framför kvantitet och jag njuter till fullo av koppen jag dricker varje dag (vilket är en mängd som fungerar för mig).

Och du? Om du vill testa de här kaffesorterna eller beställa annat från Jordklok så blir jag oerhört glad om du går via mina länkar. Det ger mig lite provision utan att kosta dig något extra vilket gör det möjligt för mig att lägga tid på att skapa innehåll. Tack för det! Du kan även kika här där jag har samlat olika annonslänkar om det är något annat du är på jakt efter.

Lästips: Hållbara vardagsfavoriter från Jordklok

1 Comment

  1. Pingback: Enkla, näringsrika mellanmål som förenklar vardagen - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *