Att ha semester utan att faktiskt ha semester

Om ni har läst det här inlägget så vet ni redan att jag inte riktigt är ledig i år. Och vet ni? Det känns faktiskt helt okej. I det här läget är jag fruktansvärt glad över all tid och energi jag har lagt på att verkligen utvärdera mitt liv, vad jag lägger energi på och hur jag vill leva. Att jag har fokuserat på att leva ett liv som känns tillfredställande hela tiden istället för att ”spara” allt till semester. Förstå mig rätt, jag tror verkligen att det är viktigt att vara ledig och koppla bort på riktigt. Men för mig som bygger upp ett företag, skriver uppsats och inte riktigt kan vara ledig en längre tid är det guld värt att ha vanan inne att sätta guldkant på vardagen och hitta små stunder av återhämtning.

Jag utnyttjar mitt sommarkort från Skånetrafiken till fullo och är i Malmö stup i kvarten. Häromdagen var jag med Gabriella och tog ett härligt kvällsdopp på Ribban. Jag har varit en riktig badkruka större delen av mitt liv men jag har börjat njuta av att bada på äldre dar. Snabbt i och snabbt upp ger skön svalka utan att man börjar frysa. Jag känner mig ofta avis på de som mår nära havet, som mina vänner som bor på Ribersborg, och kan bada som vardagsrutin…

Och på tal om Ribersborg! Gabriella har tagit med mig till härliga Kaka på Kaka som är ett av mina nya favoritställen. Utmed Regementsgatan hittar ni denna pärla där det är perfekt att sitta ute under varma dagar. De har fantastiskt goda sallader, vi åt den med burrata och nektariner, underbara bakverk och gott kaffe från Solde. Vi delade på en jitterbuggare som är kaka med mördeg och maräng swirlkaka med brownie och cheesecake. Båda var grymt goda men swirlkakan var något av det godaste jag har ätit på jag vet inte hur länge. Har du chansen, gå dit och testa den!

Vad är ditt bästa hemestertips? Har du några guldkorn där du bor? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Staycation i Malmö

1 Comment

  1. Pingback: Lunch och inspirerande samtal med fina Lin - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *