Vad vill du lägga dina pengar på?

En sak som jag ofta tänker på, och pratar om, är att vikten att prioritera. Om vi på riktigt ska kunna välja det som är viktigt för oss så måste vi även våga välja bort. Både när det gäller tid och pengar. Ibland är det starkaste vi kan göra att säga nej, rensa ut och dra gränser snarare än att lägga till och skala upp. Vilket jag även pratade om i den här videon. Och vikten av att välja tycker jag blir så tydlig när det kommer till pengar. Jag tror nämligen att vi har mycket större frihet än vi ofta tror men att nyckeln är att våga välja. Vad vill du lägga dina pengar på?

För att ta ett exempel från mitt eget liv: Något jag gärna prioriterar är att lägga pengar på gott kaffe på ett mysigt café. Både smaken på kaffet och miljön ger mig otroligt mycket inspiration och livsglädje. Häromdagen skulle jag jobba med en kollega på ett co-working-space i Malmö. Det är ett väldigt trevligt ställe men man betalar för kaffeautomatskaffe där och, well, det är inte i min smak. När jag skulle in till Malmö valde jag istället att smita in på Love Coffee, ta en riktigt god cappuccino och njuta av mitt eget sällskap en stund innan jag begav mig vidare.

”Någon annan känner kanske att det är same same och det är helt okej. Det viktiga är att vi vågar fundera på vad vi faktiskt värdesätter och vill lägga våra pengar på.”

Jag dricker gärna vanligt bryggkaffe hemma eller tar en gratis kaffe i en automat, men om jag ändå ska betala för kaffe så betalar jag hellre riktigt mer och får någonting som är riktigt gott. För att det gör skillnad för mig. Någon annan känner kanske att det är same same och det är helt okej. Det viktiga är att vi vågar fundera på vad vi faktiskt värdesätter och vill lägga våra pengar på.

Med mig hade jag även min härliga gröna ryggsäck från OMOM. En av de få väskor jag har i min garderob och som jag planerar att använda och älska länge. Den har massor av plats och olika fack som rymmer allt från min dator till småsaker och en vattenflaska beroende på vad jag har med mig. Ett klockrent exempel på ett läge där pris per användning är väldigt lågt.

Vad vill du lägga dina pengar på? Och vad är du beredd att prioritera bort för att kunna göra det?

Lästips: Pengar är ett verktyg för att skapa livet du drömmer om

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *