Pengar är ett verktyg för att skapa livet du drömmer om

Pengar har inget värde i sig. Det är vad de kan göra för oss som spelar roll. Hur de kan möjliggöra våra drömmar och hjälpa oss att skapa livet vi vill leva. Därför gör det otroligt stor skillnad att vi jobbar på vårt money mindset och vår relation till pengar. För att kunna spendera i linje med vad som faktiskt är viktigt för oss och leva livet fullt ut. Oavsett vad det betyder för just oss. Här delar jag med av några tankar kring vikten av pengar och hur vi ibland kan blockera oss själva från att faktiskt tjäna mer.

”Men jag bryr mig inte om pengar”

En fras som jag ofta hör, i olika versioner, är ”men jag bryr ju mig inte om pengar”. Eller ”pengar är inte viktigt för mig”. Men saken är den att pengar i sig driver väldigt få personer. Ofta är det vad pengar kan ge till våra liv som är viktigt. Och det gäller oavsett vad som är viktigt för var och en.

Kanske vill du ha mer tid med dina barn? Eller kunna ta in städhjälp? Kanske vill du kunna resa och träffa din familj som bor långt bort? Eller gå ut och ha en date night med din partner då och då? Ibland kan det gör att man kan våga säga upp sig. Eller börja plugga igen. Oavsett vad det handlar om så är pengar ett verktyg, inte själva målet.

Blockerar du dig själv från att tjäna mer pengar?

Oavsett vad du vill göra i livet så kan pengar vara ett fantastiskt sätt att ta sig dit. Det kan öppna dörrar och skapar trygghet som gör att du vågar testa något nytt i livet. Men många av oss har omedvetet lärt oss att blockera pengar från att komma in i våra liv. Antingen för att vi känner att vi inte förtjänar det. Eller för att vi känner oss giriga och tror att vi blir dåliga människor om vi tjänar pengar. Orsakerna kan vara många. Men pengar är inte goda eller onda i sig. Det är hur vi spenderar dem som spelar roll.

Så hur skulle du säga att din relation till pengar är just nu? Och stämmer det överens med hur du skulle vilja att det såg ut? Sätt dig gärna ner och reflektera en stund. Det är aldrig för sent att börja skapa nya vanor.

Vill du ha mer frihet i livet och ha hjälp att reda ut hur pengar kan vara en del av det? Du är alltid varmt välkommen att boka in en coachingsession med mig. Jag guidar dig och ger dig verktyg för att kunna skapa livet du vill leva, oavsett vad som är viktigt för dig.

Lästips: Är det en kostnad eller en investering?

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *