Lightroom Presets före och efter – Julcontent

Läste du det här inlägget om hur jag använder mina Lightroom Presets? Här kommer ett till! I och med att jag säljer mina presets så känns det kul att visa exempel på hur de kan användas och se ut före och efter. Jag vill ju att du ska veta vad du köper innan du lägger din beställning. Här kan du se några olika exempel på julcontent jag fotograferade häromveckan. Ljuset var ganska grått och nedtonat, som oftast i Lund i december, men jag gillar känslan jag fick till i bilderna. Med en mörkare, mönstrad duk skapades kontrast mot det ljusa i porslinet, blommorna, skålen och gröten.

Vid redigeringen här använde jag tre olika av mina filter: Central Park, Croissant och Pain Au Chocolat. Dels för att jag gillar variation men även för att jag tyckte att de passade för olika bilder. Alla ger en lugn, varm och mysig känsla som jag gillar att applicera på mina bilder. De har olika ljusinställningar vilket gör att det nästan alltid finns någon som fungerar. Oavsett vilka förutsättningar jag hade när jag tog bilden.

Skapa en röd tråd i ditt content med hjälp av Lightroom Presets

För mig har Lightroom Presets förenklat min redigeringsprocess otroligt mycket. Jag brukar ofta göra en del mindre justeringar men över lag så kör jag på dessa hela tiden. Det gör att jag kan redigera många bilder på en gång och få en röd tråd i mitt content. Jag använder både Lightroom när jag, som här, redigerar bilder jag har tagit med min kamera och i mobilen för att redigera bilder snabbt och enkelt. Det är till exempel det jag gör när jag lägger upp stillbilder på Instagram stories. I och med att jag kör via Adobe Creative Cloud så kan jag se mitt bildbibliotek via alla mina enheter. Mitt paket innehåller 8 olika presets, två svartvita och sex i färg, som du kan använda efter eget tycke och smak.

Redigerar du ditt content i Adobe Lightroom idag? Eller föredrar du något annat verktyg?

Lästips: Kom igång med batchwork – Skapa content på ett smart sätt

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *