Utflykt till Knäbäckshusen med barnen

Häromdagen var barnen lediga från förskolan så vi passade på att göra en utflykt till Knäbäckshusen. Knäbäckshusen är en otroligt vacker strand på Österlen som jag ofta kommer tillbaka till. Det är lummigt med vackra, stora stenar och mönstret i vattnet ger känslan av ett paradis. Dessutom är det en perfekt utflykt för oss som bor i Lund och jag stannar gärna länge när det är fint väder.

Om man vill kan man stanna till på något mysigt café på vägen dit eller tillbaka. Det finns gott om ställen runt omkring med fika och mat. Eller så kan man ta med sig picknick om man föredrar det. Den här gången jag hade jag fyllt väskan med rabarbersaft och andra godsaker så att vi skulle kunna stanna så länge vi ville, leka och bada. Så himla härligt!

Barnvänlig strand på Österlen

En av många anledningar till att jag gillar Knäbäckshusen är att det är en härlig barnvänlig strand på Österlen. Dels är det långgrunt så att hela familjen kan bada. Det finns även många träd vid stranden så det är lätt att hitta en plats i skuggan. Variationen mellan sandstrand och stora stenar är perfekt både för lek, ombyte och fika. Man kan sitta på stenarna när man äter eller byter om för att slippa sand i kläderna och de ger utrymme för många roliga lekar.

När vi var där denna gången la jag en filt i skuggan och sedan hade vi leksaker och annat vid stenarna i solen. Perfekt! Du som har varit på stranden i ett par timmar med barn vet hur varmt det kan bli om man inte har någon skugga. Barnen hittade dessutom träd att klättra i och en perfekt liten solig glänta där de lekte. Så om du är ute efter en barnvänligt strand på Österlen i sommar är Knäbäckshusen väl värt ett besök.

Svemester eller utflykt till Knäbäckshusen

Att göra en utflykt till Knäbäckshusen med Lund som utgångspunkt tar bara några timmar. Räkna med ungefär en timme för att ta dig ut med bil. Jag kan dock tänka mig att det är underbart att ha svemester här. Varför inte hyra ett hus någon vecka i sommar? Eller bo på ett mysigt Bed & Breakfast? Njut av stranden, åk runt till olika gårdsbutiker och kolla in loppisar.

I min kategori Lokal Turism hittar du ett gäng olika tips men det finns självklart många andra guldkorn. Jag ser fram emot att fylla på med inlägg och guider efter alla sommarens äventyr. Om du är ute efter prisvärt boende så kan jag tipsa om det här inlägget. Det blir svemester för hela slanten för oss i år också med både dagsutflykter och övernattningar hos nära och kära. Tänk vad mycket fint som finns att uppleva runt hörnet. Det kan vara bra att påminna sig själv om det ibland.

Har du några bra tips på platser på Österlen att besöka med barn? Kanske några ställen man kan vandra eller barnvänliga caféer? Dela gärna med dig i kommentarsfältet.

Lästips: Utflykt till Österlen – Gunnarshögs gård och Österlenchoklad

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *