Bad i Kämpinge utanför Höllviken

I helgen åkte jag och barnen iväg på utflykt för att ta ett bad i Kämpinge med Lovisa och Christoffer. Det var en riktigt varm dag så det kändes helt rätt med ett dopp. Kämpinge är en strand utanför Höllviken så det är en liten bit att åka med bil härifrån Lund. Men utan tvekan värt det framförallt under varma sommardagar när man behöver svalka sig. Vi hade varit igång större delen av dagen på Midsommarafton och njöt av en lugn dag utan några större planer.

Strand med stor parkering, kiosk, toaletter och dusch

Först irrade vi runt en del med bilen innan Google Maps hittade rätt till parkeringen. Det finns en stor betalparkering som jag tycker är väl värd att stå på med barn. Den är precis vid stranden, det finns en kiosk och även toaletter och dusch. Väldigt smidigt med andra ord. Och nu hittar vi som tur är dit nästa gång och slipper irra runt.

En sak som kan vara bra att tänka på om du vill ta ett bad i Kämpinge är att det finns en hel del smarta måsar. Vi hade tagit med dinosauriekex som låg i plastpåse i en kartong (inte särskilt zero waste men barnen älskar dem så good enough) och måsarna lyckades plocka upp dem ur påsen och komma åt kexen när vi gick i och tog ett dopp. Som sagt, smarta måsar. Jag kan ju säga att det var lagom kul med två fikasugna barn. Men som tur var fanns det en glasskiosk så slutet gott allting gott fick de glass när vi gick till bilen.

Härliga stränder i Skåne

Vi kommer definitivt åka till Kämpinge och bada fler gånger i sommar. Det finns så många vackra stränder här i Skåne så det känns kul att utforska olika ställen. Knäbäckshusen är en av mina absoluta favoritstränder men jag gillar även Kyls Strandbad. Sedan finns det självklart massor av härliga stränder som jag inte har besökt än.

En sak jag älskar med att åka till stranden är att hitta andra guldkorn på väg dit eller tillbaka. Jag stannar gärna till på något mysigt café, spanar in en loppis eller äter en god glass längst vägen. Ibland kollar jag upp ställen i förväg och ibland stannar jag bara till på något ställe som verkar mysigt när jag är ute och kör. Det gör varje utflykt till ett äventyr.

Har du några smultronställen i Skåne?

Lästips: En solig söndag i Skanör

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *