Ljuvlig choklad från Van Ufford i Ystad

En av de saker jag köpte med mig från Torna Hällestads lanthandel var ljuvlig choklad från Van Ufford i Ystad. Deras chokladkakor är inte bara underbart goda utan även vackra och är en perfekt ätbar present. De är ett riktigt hantverk. Jag valde en sort med torkade jordgubbar och en sort med hasselnötter som jag avnjöt tillsammans med en kopp kaffe. De var båda underbart goda på sina egna sätt och jag njöt av varje tugga.

Vi har verkligen fantastiska matproducenter här i Skåne och det känns så bra att kunna stötta småföretagare och mathantverkare. För mig är ätbara presenter något av det bästa man kan ge bort och jag samlar gärna på mig ett gäng favoriter inför vinterns fester. Det är allt från choklad och marmelader till rapsolja och lokalt bakat fröknäcke. Om du vill spana in Van Uffords produkter men inte har möjlighet att besöka någon av deras återförsäljare kan du beställa något från deras webbshop. Jag blev till exempel väldigt sugen på deras chokladkalender som går att förbeställa, vi får se om jag slår till…

Brukar du köpa ätliga presenter till nära och kära? Vad brukar du välja i så fall? Dela gärna med dig av tips, tankar och idéer i kommentarsfältet.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *