Lokal turism i Skåne: Underbara Malmö Saluhall

Om ni är intresserade av mat och befinner er i Malmö kan jag varmt rekommendera er att besöka Malmö Saluhall. Där finns något för de flesta smaker och jag skulle kunna gå runt där inne i flera timmar, dofta och smaka. Ni som har följt mig ett tag har antagligen lagt märke till namnet St Jakobs innan – Ett av mina favoritcaféer och bagerier som ursprungligen låg i Lund men som nu finns just på Saluhallen och vid Malmö Centralstation. Deras kardemummabullar är bland det bästa jag vet. 

Allt möjligt gott under ett och samma tak

Vi var där två gånger inför julen och handlade det vi ville ha. I deras lanthandel finns det mesta för finsmakaren, de har även klassiska diskar med mängder av lokala och ekologiska råvaror. Helsingborgsföretaget Chocolatte är en av mina personliga favoriter. Den här gången fick jag med mig hela 16 praliner hem för att jag inte kunde välja… Choklad är och kommer alltid vara min svaghet. 


Sött, salt och mittemellan

Glass är kanske inte det första du tänker på under den här årstiden, men om du är sugen på det borde du definitivt testa Favvo Glass. Jag har hört att ordet till och med har spridit sig till andra städer när bekanta till mig har varit här och hälsat på. De har även ett helt gäng veganska sorter vilket självklart är ett plus. 

Är du sugen på att äta på plats? Det finns självklart många härliga restauranger där du kan njuta av allt från poké bowls till sallader och pasta. Om du är sugen på lunch och går vid vanlig lunchtid en vardag är det ofta väldigt mycket folk, då det är ett populärt ställe, så har du möjlighet att välja en annan tid skulle jag rekommendera det. Maten har dock aldrig gjort mig besviken, och då har jag varit där flera gånger. Har du varit på Malmö Saluhall? Vad tyckte du?

2 Comments

  1. Pingback: Bubbles & Lunch på MJ's i Malmö - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Frukostevent med Sparbanken Syd på Beyond Us i Malmö - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *