Slå in paket på ett hållbart sätt

Är du en av dem som var ute i god tid och slog in dina julklappar, eller kommer du göra det de kommande dagarna? Du har kanske redan spanat in mina tips på presentinslagningar från tidigare år? Det finns så mycket fint man kan använda för mer miljövänliga inslagningar. Jag har till exempel inte använt tejp de senaste åren vilket både blir fint och gör att materialet kan återbrukas. Här kommer ett gäng tips och idéer kring hur du kan slå in paket på ett hållbart sätt.

Använd material du redan har hemma

Det finns ofta mer material än man kan tro hemma i gömmorna. De flesta papper, textilier, silkespapper och liknande går finfint att slå in presenter med. Jag brukar samla på mig material att slå in presenter med under året så att jag har när det väl är dags för jul eller födelsedagar. Det blir dessutom väldigt personligt och fint när man använder sin kreativitet istället för att köpa nytt. Om du har barn som ritar mycket så kan du även använda deras teckningar att slå in mindre paket med. Kanske till någon i familjen som vill spara teckningen och sätta upp på väggen? Det blir både personligt och fint.

Återbrukat material i liknande färger

Ett knep jag brukar ta till är att hitta olika färgteman även när jag använder återbrukat material. I år satsade jag till exempel på naturfärgat papper, vitt silkespapper, vinrött och mörkblått. Dekorationer som torkade apelsinskivor eller små kvistar av barrväxter blir pricken över i. Man kan absolut ha ett färgtema på sina julklappar även när man använder återbrukat material till sina paket. Det gäller bara att tänka utanför boxen och göra det bästa av det man har.

Lyxigt naturmaterial och härliga dofter

Det finns självklart mycket annat fint du kan dekorera med och bara fantastin sätter gränser. Har du kanske kvistar av torkad lavendel hemma? Blomblad att lägga i en påse med silkespapper? Och vill du kanske droppa några droppar eterisk olja på pappret som pricken över i? Att använda återbrukat material kan kännas så mycket lyxigare än annat material om du satsar på naturmaterial och annat fint från naturen.

Jag hoppas att det här gav dig ny inspiration kring hur du kan slå in paket på ett hållbart sätt. Har du några tips och idéer som du vill dela med dig av? Lämna gärna en kommentar här nedanför så kan vi inspirera varandra! Och glöm inte att följa min Instagram för tips, inspiration och idéer kring en mer hållbar jul.

Lästips: En hållbar jul – Slå in dina presenter hållbart

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *