En hållbar jul – Slå in dina presenter hållbart

Nu närmar sig julen med stormsteg och om du inte har slagit in dina klappar än börjar det antagligen bli dags snart. Därför vill jag dela med mig av lite tips, idéer och inspiration kring hur du kan göra för att slå in dina presenter på ett mer hållbart sätt. Första och viktigaste knepet enligt mig är: Återbruk, återbruk, återbruk. Spara kartonger, papper och snören från eventuella paket du får, leta igenom dina gömmor hemma och ta till vara på saker som finns i naturen. 

Bland det jag använde fanns bland annat brunt papper från bordsgranen jag köpte som funkade finfint även om det hade blivit lite skynkligt, kartonger från min senaste fotobeställning och linneservetter som kommer användas som just det när presenterna väl är öppnade. Jag har sparat en hel del band sedan tidigare som jag grävde fram ur mina gömmor och kompletterade med två vackra, växtfärgade band från Retrash by Maud som har massor av härliga hållbara produkter. 

Små fina chokladfigurer från Helsingborgsföretaget Chocolatte slogs in i återbrukat papper och små bitar snören som har blivit över från andra pyssel. De kommer att passa perfekt i barnens strumpor på julaftonsmorgon. Kartonger och vita papper förvandlades till hemmagjorda, enkla kort i olika storlekar. Det större fick täcka större delen av en chokladkaka som jag inte hade hjärta att slå in i och med att förpackningen redan är så fin. 

Alla de här paketen slogs in helt utan tejp. Utöver snören använde jag även torkade apelsinskivor och små grankvistar från vårt granris som dekoration. Det går att göra väldigt mycket med det som redan finns och det var så himla mycket roligare att slå in presenter på det här sättet och få vara kreativ. Jag tycker även att det ger en extra touch till gåvan att mottagaren får känna att förpackningen har haft minsta möjliga inverkan på miljön. 

1 Comment

  1. Pingback: Hållbara presenter - Ätbara gåvor - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *