Rosa chiapudding med vanilj

– Inlägget innehåller reklam för min verksamhet hos Young Living och annonslänkar till Bodystore

Det här är ett riktigt toppenrecept för småbarnsföräldrar! Om dina barn gillar chiapudding kan jag nästan garantera att de kommer älska detta. Chiapuddingen får sin härliga färg av rödbets- och hallonjuice och sin goda smak av vanilj. Inspireras av våra toppings eller strö över det du själv gillar! Perfekt både som frukost och mellanmål. Tagga gärna mig om du testar receptet och lägger upp någonting på till exempel Instagram.

Det här behöver du för att göra vår rosa chiapudding:

  • 8 deciliter kokosmjölk 
  • 9 matskedar chiafrön
  • 1 deciliter rödbetsjuice med hallon
  • 1 matsked kokossocker
  • 10 droppar vanilj från Young Living

Blanda alla ingredienser i en skål och låt stå tills chiafröna har fått svälla ordentligt. Gärna över natten. Sedan har du en riktigt god rosa chiapudding! Toppa till exempel med kakaonibs, cashewnötter och frusna hallon som vi gjorde eller något annat gott. Detta är ett perfekt recept när du vill mealpreppa mellanmål inför veckan. Jag förvarar min i återanvända ghee-burkar från Kung Markatta. Perfekt mellis-storlek om du frågar mig!

Enkla mellanmål på saker du alltid kan ha hemma

Jag älskar enkla mellanmål som går att göra av saker man har i skafferiet. I det här receptet har jag till exempel bara saker som går att förvara i rumstemperatur. Kokosmjölken är skafferivara, chiafröna och kokossockret likaså och rödbets- och hallon juicen behöver bara förvaras i kylen när den är öppnad. Detsamma gäller för vaniljoljan och de andra plus-oljorna från Young Living. Det är alltså ett perfekt alternativ för dig som alltid vill ha lättillgängliga ingredienser hemma. Jag beställer i princip alla mina ekologiska skafferivaror från Bodystore som har gratis fraktalternativ och ofta har bra kampanjer. Det är även där jag beställer kakaonibs, nötter och annat gott som jag har som toppings. Gå gärna in via mina länkar om du vill fylla upp skafferiet så får jag lite provision!

Vilket är ditt bästa mellanmålstips?

Lästips: 30 tips för en mer hållbar vardag

1 Comment

  1. Pingback: Inspirerande middag med Lupinta på Folk Mat & Möten - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *