Prioritering och rutiner blir mina ledord det här året

Om du har följt mig ett tag så vet du att jag har gjort en resa med mig själv i flera år nu. Och det är det som är det fina med personlig utveckling tycker jag. Man blir aldrig ”klar”. Saker i livet förändras, man möter nya utmaningar och lär sig saker om sig själv längst vägen. En sak jag har insett 2023 är att jag är otroligt dålig på att vila. Att kicken av att få saker gjort har hängt kvar. Även om jag tycker att jag har blivit bättre på det. Så det här året blir prioritering och rutiner mina ledord.

För mig handlar det om att skala bort det som inte betyder något så att jag kan gasa med det som verkligen är viktigt. Kvalitet framför kvantitet. Jag kommer satsa mycket på det som kan ses som tråkigt. Sömn, kost och enkel rörelse. Att ta bort saker, vanor och planer som inte känns rätt. Genom att välja medvetet och våga sålla så hoppas jag på att skapa mer utrymme för livet. Det vanliga livet. Vardagen. Allt det där som snabbt swischar förbi när vi kör på och är upptagna. Men som egentligen är det som spelar mest roll.

”Samtidigt kommer jag gasa i karriären. På mitt eget sätt. Jag vill verkligen omdefiniera vad det innebär att vara framgångsrik och produktiv. Framförallt för mig själv, men kanske även på ett sätt som kommer inspirera andra.”

Samtidigt kommer jag gasa i karriären. På mitt eget sätt. Jag vill verkligen omdefiniera vad det innebär att vara framgångsrik och produktiv. Framförallt för mig själv, men kanske även på ett sätt som kommer inspirera andra. Att våga gasa i det som verkligen känns meningsfullt och inspirerande. Och våga släppa, eller skjuta på, det som inte är viktigt just nu. Här kommer en viktig lärdom, och ett till viktigt ord, för mig in – Tillit.

Som jag skrev innan så har jag insett att jag är otroligt dålig på att vila. Även om jag har trott att jag är det. Till och med när det kommer till personlig utveckling så vill jag lätt gå all in, testa nytt och göra, göra, göra. Men det här året blir fokus istället på att låta saker sjunka in. Att vila. Sakta ner tempot. Vara närvarande. Även om det känns läskigt. Och vet du? Jag har känslan av att det ändå kommer bli ett helt fantastiskt år när det kommer till att uppfylla de mål jag verkligen brinner för. Att prioritering och rutiner kommer lägga en stabil grund för ett liv som jag verkligen trivs med.

Oavsett hur det här året kommer att se ut för dig så hoppas jag att du gör det som känns rätt för just dig. Våra liv ser så olika ut och det finns säsonger och nyanser i allt. Våga lyssna på dig själv. Lita på det som känns rätt för dig. Våga välja det som verkligen känns värdefullt och välja bort annat. Som jag skrev i det här inlägget – Du kan göra vad som helst men inte allt på samma gång.

”Våga lyssna på dig själv. Lita på det som känns rätt för dig. Våga välja det som verkligen känns värdefullt och välja bort annat.”

Att ha prioritering och rutiner som mina ledord känns faktiskt lite läskigt. Det utmanar mig verkligen. Men det är just därför jag behöver det. Vilka är dina ledord det här året? Kanske har du inte landat i några än? Oavsett så är det helt okej. Och om du behöver vägledning på resan så kan jag varmt rekommendera dig att hålla utkik på min Instagram och i mitt inspirationsbrev framöver. Jag släpper nämligen snart någonting som jag vet kan hjälpa dig på resan tillbaka till dig själv. Om du känner att det är rätt.

Lästips: Pengar är ett verktyg för att skapa livet du drömmer om

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *