Reflektioner kring året 2023

Det här har varit ett intensivt år på flera plan. Många fantastiska saker har hänt. Jag, och vi som familj, har nått flera mål. Men vi har även stött på stora, tärande utmaningar. Varav många till stor del har varit utanför vår kontroll. Det är så lätt att se alla firanden och framgångar på sociala medier i dessa tider och känna sig misslyckad. Men precis som jag delade i den här videon så är det så viktigt att komma ihåg att vi duger och är tillräckliga oavsett hur mycket vi har åstadkommit. Och jag tror att det är viktigt att minnas att vi alla går igenom saker som vi inte delar med hela världen.

Det här var året vi köpte en lägenhet som jag har drömt om i flera år. Barnen fick vars ett rum. Jag har fått inreda vår matsal, som även är mitt kontor, enligt vad jag tycker om för att ha en inspirerande plats att jobba på. Under våren påbörjade jag en projektanställning som sedan ledde till en permanent tjänst som marknadsansvarig på Cypoint. Någonting som aldrig hade hänt om jag inte hade vågat tänka stort och tro på mig själv. Vi har börjat bygga ett liv som känns stabilt och tryggt, någonting som jag verkligen har känt ett behov av efter flera år av turbulens.

”På många sätt är jag lyckligare än någonsin. Jag vet vem jag är och vad som är viktigt för mig. Och jag känner att mitt liv och mina handlingar verkligen reflekterar det. Men det har även varit ett tungt år. Jag har haft många vakna nätter. Många rädslor. En hel del tvivel som har smugit sig på.”

På många sätt är jag lyckligare än någonsin. Jag vet vem jag är och vad som är viktigt för mig. Och jag känner att mitt liv och mina handlingar verkligen reflekterar det. Men det har även varit ett tungt år. Jag har haft många vakna nätter. Många rädslor. En hel del tvivel som har smugit sig på. Jag har även haft mycket sorg som har kommit ikapp mig. Ibland tror jag att det blir så, att det vi har gått igenom innan kommer tillbaka när vi är på en lugnare plats. Det behöver inte vara någonting dåligt, men det är tufft att möta det när man väl är i det.

Jag kommer inte dela allt jag har gått igenom här. Och jag tror inte att det är det viktiga. Men det jag vill säga är att allt inte alltid är som det ser ut. Det finns alltid nyanser i livet. Alla vi möter i vår vardag och ser på sociala medier har en hel värld bortom det som vi antagligen aldrig kommer se. Så min förhoppning för 2024 är att vi kan möta både oss själva och varandra med mer medmänsklighet. Att vi kan komma ihåg att vi alla är otroligt modiga som fortsätter framåt, oavsett vad vi går igenom. För jag tror att det finns en otrolig styrka i att komma ihåg allt som förenar oss som människor även om våra resor ser olika ut. Särskilt i sådana här tider då oro, smärta och separation sprider sig i världen.

”Det finns alltid nyanser i livet. Alla vi möter i vår vardag och ser på sociala medier har en hel värld bortom det som vi antagligen aldrig kommer se. Så min förhoppning för 2024 är att vi kan möta både oss själva och varandra med mer medmänsklighet.”

Tack för att du är här. För att du läser. Både här och på mina andra kanaler. För att du lämnar spår av dina tankar i kommentarsfälten eller i DM på Instagram. Det betyder så mycket för mig när sociala medier får bli ett samtal och inte ”bara” något där jag pumpar ut inlägg. Du är fantastisk och värdefull oavsett hur det här året har varit och jag ser fram emot att fortsätta framåt tillsammans.

Lästips: Glöm inte bort de små sakerna

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *