Parker i Lund – De här besöker jag oftast

Det finns så många härliga platser att besöka här i Lund. Jag försöker komma ut så mycket som möjligt både själv och med barnen även om det bara är en liten stund. Det finns bland annat många härliga parker i Lund för stora och små.

Här delar jag med mig av mina bästa tips som vi besöker oftast men det finns såklart många fler. Ta med en picknick, promenera runt eller lek tillsammans. Dra på dig träningskläderna och kör ett träningspass utomhus. Du kanske vill dela med dig av dina bästa tips på parker i Lund i kommentarsfältet?

Stadsparken i Lund

Först ut är en given favorit: Stadsparken i Lund. Här finns både en ordentligt lekplats och härliga grönytor. När jag är ute och springer längre rundor springer jag gärna bort hit och tar några varv innan jag beger mig hemåt. I Stadsparken i Lund kan du sitta och ta en härlig picknick men det finns även en restaurang där man kan sitta både ute och inne. Jag älskar deras pizzor och tycker att de är en perfekt sommarlunch när solen skiner på uteserveringen.

Du tar dig enkelt till Stadsparken i Lund med cykel eller gång. Hoppa av vid Lund C om du tar buss och gå den sista biten. Om du kör bil kan du parkera vid utkanten av parken på flera olika ställen. Vid Stadsparken i Lund hittar du även Högevallsbadet och Actic där du kan träna, simma och mycket mer.

Just nu har de även en utställning i ett av växthusen i Stadsparken i Lund som du kan se på bilderna här. Den ligger mellan ingången till parken mot centralen och fågelburarna. Kika förbi där om du har möjlighet.

Botaniska Trädgården i Lund

Näst ut är min vardagspärla: Botaniska Trädgården i Lund. Bara ett stenkast bort från där jag bor hittar du denna fantastiska plats där det alltid finns någonting nytt att beundra. Här kan du till exempel se hur det ser ut när tulpanrabatten står i all prakt. Och här kan du se hur mysigt det kan vara att sitta och äta vid någon av deras bänkar. Om du går dit med barnen så

Jag är så tacksam över att få bo nära Botaniska Trädgården i Lund och utnyttjar det så ofta jag kan genom att gå dit på promenad eller ta med picknick. Det är ett fantastiskt ställe att besöka med barn och de har guidade rundturer lite då och då. Om du inte orkar ta med dig egen fika så finns det även ett mysigt café och att gå in i växthuset och kika är en riktig upplevelse. Jag kan varmt rekommendera ett besök om du är i närheten.

Tunaparken i Lund

En annan underbar park som ligger nära oss är Tunaparken i Lund. Här har det nyligen gjorts en omfattande renovering och lekplatsen har rustats upp. Jag skulle faktiskt vilja säga att det är en av Lunds mysigaste lekplatser. Här finns ett slott med rutschkanor och möjligheter att klättra, gungor, lekhus, sandlåda och det mesta man kan förvänta sig av en lekplats. Det finns gott om bänkar för den som vill fika eller vara nära barnen när de leker.

I Tunaparken i Lund hittar du även kullar som är perfekta att springa intervaller i om du vill träna utomhus. De är såklart även toppen som pulkabackar på vintern. Det finns även gott om plats att ta med picknick och slå sig ner på gräsmattan.

Vill du ha mer tips på lokala besöksmål i Lund? Missa inte det här inlägget där jag tipsar om gratis saker att göra med barn i Lund och min kategori för lokal turism i Lund där du hittar massor av härliga tips. Vilka parker i Lund gillar du bäst?

Lästips: Svemester i Skåne – Mat, bad, caféer och utflyktsmål

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *