Lokal turism och picknick i Botaniska Trädgården

Jag är så otroligt tacksam över alla fantastiska platser jag har i närheten. En av dem är Botaniska Trädgården här i Lund. Wow, vad mycket fint det finns att uppleva där! Det tar bara en liten stund för mig att promenera dit men jag slås varje gång av skönheten som finns där. Grönskan, blommorna, vattnet, variationen, rabatterna… Alldeles ljuvligt! De gör ofta om så det finns alltid något nytt att se. Sist vi var där blommade tulpanerna för fullt, nu var butiken öppen så att jag kunde botanisera bland växterna. Det finns oändligt många miljöer att upptäcka. De odlar ätbara växter och bevarar skyddade arter. Det finns dessutom många picknickbord att sitta vid, perfekt utplacerade på olika vackra platser. Lokal turism när den är som bäst!

Picknick i vackra miljöer ett stenkast från Lunds centrum

Botaniska Trädgården är verkligen ett utflyktsmål jag kan rekommendera om du bor i, eller besöker, Lund. Det passar bra för både stora och små då det även finns en lekplats. De håller i rundturer med jämna mellanrum och det finns mycket fint att se. Om man vill fika så kan man antingen ta med sig själv eller handla i caféet som finns där. De har både mat, dryck och fika beroende på vad man är sugen på. Butiken ligger dessutom precis vid caféet och där finns mycket fint om de har öppet. Varför inte köpa med en blomma till balkongen eller trädgården när du ändå är där?

Den här gången hade vi med egen fika som vi dukade upp på ett av deras picknickbord. Jag hade gjort iskaffe med havremjölk, packat juice och chokladbars och så köpte vi med oss fika Conditori Baktanken. Det känns fint att kunna fixa lite själv och stötta lokala verksamheter samtidigt. Vi är ofta där och handlar bakelser, bröd, frallor och bullar. Det lyxiga wienerbrödet med jordgubbar som jag åt var alldeles magiskt gott! Att köpa nybakat från ett lokalt bageri är verkligen livskvalitet för mig.

Svemester, hemester och lokal turism. Hur gör du för att resa hållbart?

Det är så lätt att glömma bort alla fantastiska platser som finns i närheten. Hemester, svemester och lokal turism är bland mina favoritaktiviteter, speciellt på sommaren. Det blir som en upptäcksfärd att försöka se sin egen stad, eller närliggande platser, med nya ögon. Det finns många härliga utflyktsmål här i Skåne och jag tänkte försöka bocka av så många som möjligt nu när jag har sommarkort. Kör du svemester eller hemester i år? Spana gärna in min kategori ”Lokal turism” där du hittar många härliga caféer, platser och utflyktsmål här i närheten. Och dela gärna med dig av dina favoriter i kommentarsfältet!

Lästips: Söndag, picknick i Botaniska Trädgården och pizza på Folk

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *