Nötig granola med choklad och kanel

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore

Jag älskar att göra egen granola! Det är så enkelt och så gott. Man kan dessutom använda det man har hemma och variera med olika smaksättningar. I det här receptet har jag inte haft i någon torkad frukt, vilket jag ofta har annat, men den är supergod att toppa med mullbär i efterhand. Eller varför inte kombinera med frukt eller någon god sylt? Den blir dock lagom söt av kokossockret som är riktigt gott i kombination med nötterna och chokladen. Mmmm! Är du sugen på att testa att göra din egen granola? Här har du receptet:

Ingredienser till min choklad- och kanelgranola:

  • 10 deciliter havregryn
  • 1 deciliter cashew
  • 1 deciliter solrosfrön
  • 1 deciliter sesamfrön
  • 1 deciliter valnötter
  • 1 deciliter kokossocker
  • 2 deciliter kokosolja
  • 1 matsked kakao
  • 1 tesked kanel 

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosoljan på låg temperatur tills den är flytande. Blanda i oljan i granolan. Lägg ut och fördela blandningen ordentligt på en plåt. Jag tycker att det är enklast att ha bakplåtspapper på, till exempel det här från Medvetna. Grädda granolan i en timme, rör om då och då och var försiktig så att den inte bränns. Låt granolan svalna och häll över den i en ren och torr burk. Klart!

Jag älskar att använda min granola som topping på yoghurt men även på overnight oats och gröt. Den här varianten blir som ett härligt, nötigt strössel som man kan toppa med för extra crunch och smak. Mums! Kokossocker ger dessutom en härligt kolaaktig smak. Jag beställer mitt från Bodystore här och använder i allt från hemmagjord kroppsskrubb till granola och annat gott. Den doften är MAGISK i hemmagjorda skönhetsprodukter så jag kan varmt rekommendera dig att beställa hem en laddning! Bodystore har dessutom 20 % rabatt på kokossocker, nötter och annat du kan använda i den här granolan just nu. Passa på att beställa hem en laddning om du inte har ingredienserna! Du kan även passa på att köpa min favoritchoklad från Renée Voltaire. Den är så himla god!

Gillar du att göra egen granola? Vad brukar du smaksätta din med?

Lästips: Mörk chokladkladdkaka med apelsin

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *