Kalas med regnbågstema

Jag älskar att ge bort presenter och ordna kalas. Det har inte försvunnit med min vilja att leva hållbart. Snarare tvärt om: Nu blir det en rolig utmaning att försöka hitta kreativa, spännande sätt att skapa presenter och dekorationer som är mer hållbara än de jag har använt innan. Om du vill ha tips på medvetna presenter och inslagningar får du gärna kika in här. Men nu ska jag berätta lite mer om vårt kalas med regnbågstema som vi ordnade den här helgen.

Rosa, glitter och enhörningar

Jag kan knappt förstå det, men för ett par dagar sedan fyllde min äldsta fyra år. Tiden springer verkligen iväg! När det var dags för kalas planerade jag dekorationerna med inspiration från vad han gillar: Rosa och enhörningar. Det blev färgad grädde, popcorn, en slottstårta och färgglatt godis för hela slanten. Om det är något jag gillar så är det att pynta med ätbara saker. Det känns dessutom mer hållbart i och med att det är något som i alla fall äts upp istället för att skapas bara för att slängas när kalaset är slut. Om du vill ha mer inspiration kan jag varmt rekommendera Pinterest. Där finns oändligt många bra idéer. Jag har till exempel skapat en egen board för kalas och presenter. Toppen att ha redo när inspirationen tryter!

Färgglad fika till kalas med regnbågstema
Kalas med regnbågstema

Färgglad fika till kalaset

Så vad gjorde jag då? Jag gjorde dels en tårta inspirerad av ett slott. Den gjorde jag genom att baka en större rektangulär tårtbotten och en rund. Sedan fyllde jag tårtan med en sås på hallon, jordgubbar och lite socker och färgade vitchokladmousse med rosa karamellfärg att täcka den med. Till dekorationen använde vi färdiga rån-glasstrutar, färgglatt godis, ätbara guldkulor och ätbar glittergele.

Vi gjorde även cupcakes i färgglada formar som färgades med karamellfärg och jag doppade rån i vit choklad som sedan doppades i strössel. Vi färgade popcorn med blå karamellfärg och köpte rosa och färgglatt godis. Grillspetten med frukt var jag väldigt nöjd med. Det kändes sådär att köpa importerade jordgubbar men det var det enda som var rött så det fick vara good enough. Det kändes bra att både ha fika till de äldre barnen och frukt till de yngre. Det blev dessutom väldigt effektfullt och passade perfekt till vårt kalas med regnbågstema.

Slottstårta
Rosa fika till kalas med regnbågstema

2 Comments

  1. Pingback: Mina senaste second hand-fynd - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Hjärtformade glassar av vattenmelon - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *