Mat- & Chokladstudion i Malmö

Det här inlägget har dröjt ett bra tag. Och vet ni? Nu har faktiskt det fantastiska stället jag ska skriva om, Mat- & Chokladstudion i Malmö, flyttat till ny adress. Jag vill dock ändå skriva om det för det är väl värt ett besök oavsett adress. Hit kan du gå och äta en fantastisk lunch, köpa kaffe från Historiskan, njuta av handgjorda praliner och kolor eller boka in dig på en av deras populära kurser.

Mat- och Chokladstudion i Malmö

Ljuvlig lunch och handgjorda sötsaker

Jag vet inte hur många gånger jag har gått förbi Mat- & Chokladstudion och tänkt att jag ska gå in och äta lunch. När jag äntligen tog tag i saken uppfyllde det alla mina förväntningar. Det märks verkligen att de har en kärlek för bra råvaror och härliga smakkombinationer. Deras luncher är vegetariska och de bevisar verkligen hur mycket man kan göra med saker från växtriket. I lunchen ingår även en förrätt och bröd, som ni kan se här, och som var fantastiskt gott det med. Det här är alltså ett perfekt lunchställe för livsnjutaren.

Lunch på Mat- och Chokladstudion
Lunch på Mat- och Chokladstudion

Sötsaker att ta med hem eller ge bort som gåvor

Ja, och ni har väl redan förstått att jag köpte med mig sötsaker också. Hur skulle jag kunna låta bli? Deras praliner var både för vackra och goda för att motstå. Jag testade både den veganska och den vanliga kolan och köpte olika sorters praliner. Allt var fantastiskt. Jag är dock väldigt sugen på att gå en pralinkurs hos dem någon gång. Tänk vad fantastiskt det skulle vara att kunna göra sina egna praliner!

Mat- och Chokladstudion i Malmö
Praliner från Mat- och Chokladstudion

Vikten av att stötta lokala verksamheter

Jag är verkligen otroligt tacksam över att bo här och kunna utforska alla härliga ställen här omkring. Vi har ett helt fantastiskt utbud av restauranger, caféer, kurser, matkreatörer och allmän inspiration i Lund och Malmö som vi verkligen borde värna om. Gå ut och ät en riktig god lunch om du kan, eller lär dig något nytt av experterna. Stötta de eldsjälar och småföretag som finns där ute och ger tillbaka så mycket till närområdet. Det är ett enkelt sätt att göra en enkel insats för en bättre värld, och det är verkligen inte en uppoffring med tanke på alla fantastiska upplevelser det ger.

Lästips: Bubbles & Lunch på MJ’s i Malmö

4 Comments

 1. Denise Taylor 11 mars, 2020 at 14:10

  Allt såg ju så himla gott ut 😀
  Längtar tills jag flyttar till Stockholm så att jag kan utforska liknande platser där!

  Reply
  1. Tess Waltenburg 21 mars, 2020 at 22:38

   Ja, det var verkligen supergott 😀 Jag kan tänka mig att det finns många fantastiska ställen att utforska i Stockholm!

   Reply
 2. Pingback: Nu är det viktigare än någonsin att vi stöttar småföretagare - Tess Waltenburg

 3. Pingback: Inspirerande möten och god mat i Malmö - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *