Höjdpunkter från den senaste tiden

Tiden rullar på i full fart och det händer så mycket jag vill dela med mig av. Samtidigt vill jag vara närvarande i det som sker och därför uppdaterar jag inte om allt. Nu kände jag dock att det var dags för ett vardagligt inlägg med blandade höjdpunkter från den senaste tiden. Det blir en salig blandning av vardag och stora händelser så häng med!

Böcker, mindset och lyxfrukostar

Jag läser just nu Think and Grow Rich av Napoleon Hill. Det här är en riktig klassiker som ofta rekommenderas här och där men det är först nu jag läser den. Den har ett par år på nacken och det märks när man läser boken men jag gillar verkligen helhetstänket i den. Hur man kan nå sina mål med hjälp av tilltro och medvetenhet. Trots att exemplen i boken inte riktigt går att applicera på mitt liv så tar jag till mig av tankarna i den.

När jag jobbade för Innocent med deras skräpplockarkampanj Tidy Up Tour på Ribban i Malmö så åkte jag in tidigare och åt frukost på ett café. Min ADHD gör det svårt för mig att uppskatta tid så jag är i princip alltid för tidig eller för sen. För mig har det hjälpt mycket att förstå mig själv och se hur jag kan stötta mig själv i det. Att åka in tidigare, sätta mig ett café och äta en god frukost gör det till en mysig grej istället för ett stressmoment. Det är dessutom en sådan sak som får mig att känna mig riktigt rik.

Bubbel, influencers och härliga samtal

En annan rolig sak som har hänt på sistone är att jag blev inbjuden till härliga Alexandra för bubbelprovning med andra influencers. Det kändes så märkligt och efterlängtat på samma gång att få umgås med andra i branschen. Även om allt inte är som vanligt igen så känns det fint att få vara en del av sociala sammanhang. Det ger mig så mycket energi och inspiration. För mig som till stor del jobbar själv är det guld värt att få connecta med andra i branschen och dela tankar och erfarenheter. Tack Alexandra för ett fantastiskt initiativ!

Kaffe, croissanter, examensbevis och företagande

Vad mer har hänt på sistone då? Tja, hur mycket som helst egentligen. Jag har äntligen fått mitt examensbevis ett år senare. Det känns helt galet att jag äntligen är klar med min Master! Så kom ihåg: Även om saker inte blir som tänkt så innebär det inte att det inte kan bli bra till slut. Och att du inte blir klar med en uppsats eller ett projekt i tid är inte ett misslyckande, ibland händer saker och det är en del av livet. Jag firade bland annat med att ta en god fika på Love Coffee med en fin vän som även hjälpte mig att ta en högst inofficiell examensbild utanför Universitetshuset. Man får vara kreativ när man inte får en vanlig examensceremoni!

Utöver det är jag egenföretagare på heltid nu och det känns både galet och helt fantastiskt. Jag har verkligen försökt landa i det och känna in hur jag vill driva mitt företag istället för att rusa iväg och göra ”som man borde”. I och med att jag är min viktigaste resurs så känns det extra viktigt att bygga upp ett hållbart företag från grunden.

Kalas, nya sängar och pannkakstårtor

För två veckor sedan fyllde min minsting fyra år (!!) och precis som alltid när vi firar födelsedagar frågar jag vart tiden tog vägen som en gammal tant. Jag slog in paket i tyger och återbrukade band och fixade nya sängar till barnen och gjorde fint på deras rum. Ni ska få se ordentliga bilder på allt snart. När vi hade kalas kom bästa Julia och hjälpte till med pannkakstårtan. Det är verkligen lyxigt att få ha henne som vän. Hon är både en fantastisk person och en fantastisk matkreatör. Pannkakastårtan var födelsedagsbarnets önskemål så det kändes fint att hennes önskan fick slå in.

Det var allt för den här gången. Lite smått och gott! Gillar du sådana här vardagsglimtar och höjdpunkter? Vill du kanske att jag ska skriva mer om vardagliga saker? Lämna gärna en kommentar med dina tankar och funderingar. Det betyder så mycket för mig att få din feedback.

Lästips: Inspirerande möten och god mat i Malmö

3 Comments

 1. Wilda 3 september, 2021 at 19:21

  Uppskattar verkligen vardagsinlägg så här, det ger en större dimension av dig tycker jag! Stort grattis till din master, helt galet bra kämpat mitt i allt! Och så många fina stunder att fira och glädjas i. Imponeras så av ditt företagande, det känns inspirerande på flera sätt ❤️

  Reply
  1. Tess Waltenburg 22 september, 2021 at 14:00

   Åh, vad fint att höra vännen! Tusen tack för att du tog dig tiden att skriva det. Jag tycker själv att det är fint med vardagsglimtar här och där men det känns såklart värdefullt att veta att du också uppskattar det. Jag hoppas att du får en fin dag <3

   Reply
 2. Pingback: En riktigt härlig lördag - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *