Nu är jag äntligen i New York

Det känns nästan overkligt men nu är jag äntligen i New York! Resan gick bra även om det var mycket att tänka på. Jag hade sett över allt ungefär tusen gånger, och sov dåligt natten innan resan, men slutet gott allting gott. Mitt flyg anlände till Newark i lördags eftermiddag, sedan tog jag tåget in till stan och hoppade av på Penn Station. Väl där kom jag ut mitt i kaoset i midtown som är turistkvarteren här på Manhattan. Empire State Building, och människor som hade bråttom fram och tillbaka, hälsade mig välkommen.

Mina tanke var att ta tunnelbanan från Penn Station till min syster men automaten accepterade inte mitt kort och tog inte kontanter, så jag fick snällt bege mig ut och hitta en annan lösning. Jag sprang runt en stund med mina resväskor i släptåg, trött och hungrig, och letade efter ett café med wifi innan jag äntligen hittade ett Dunkin’ Donuts och kunde ringa min syster som mötte upp mig.

Comfort food efter en lång resa

Jag föredrar att spendera tid i de södra delarna av stan. Här har jag spenderat i princip all tid alla gånger jag har varit här. Det finns så många mysiga caféer, personliga små restauranger och vackra byggnader. Det finns så mycket personlighet här jämfört med de mer typiska turist-delarna. Jag ser fram emot att dela med mig av så många av mina tips jag bara hinner. För det finns många! Det är verkligen en lyx att lära känna en stad så pass bra att man kan hitta de där små, mysiga, personliga ställena.

När min syster hade mött upp mig åkte vi hem till henne, där jag bor när jag är här, och lämnade mitt bagage. Efter det begav vi oss ut och åt vars en burgare. Helt ärligt var det något av det bästa på länge. Man ska aldrig underskatta riktigt bra comfort food när man är jetlaggad och trött, haha. Min kropp var helt slut men jag lyckades hålla mig vaken så att jag kunde lägga mig på NYC-tid och komma in i rätt tid ganska direkt.

Guidade meditationer och gott kaffe

Igår morse vaknade jag dock klockan fem. Kroppen var fortfarande trött, efter dålig sömn natten innan och en lång resa, men huvudet ville gå upp. Efter två guidade meditationer lyckades jag dock somna om igen. När min syster vaknade gick vi och drack kaffe tillsammans på The Roost. The Roost är ett mysigt café med fantastiskt kaffe ett stenkast från min systers lägenhet. Här lär det bli många havrelattes, och en del jobb, för min del här innan jag åker hem.

Vi satt ute på deras mysiga uteservering och drack vårt kaffe. En av de positiva sakerna med pandemin är att många ställen har byggt riktigt fina platser utomhus där man kan sitta med ordentligt avstånd. De flesta har blommor, ljusslingor och annat som gör det riktigt trevligt. När vi hade fått i oss vårt kaffe köpte vi mat och annat innan vi begav oss ut på stan.

Älskade MacDougal Street

Min syster skulle möta upp några vänner och jag promenerade bort till Mac Dougal Street. Gatan som känns som hemma för mig när jag är här. Så länge har jag längtat just hit. Jag stannade till på Caffé Reggio, ett café som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Här har jag varit fler gånger än jag någonsin hade kunnat räkna. Jag har så många minnen härifrån. Det kändes märkligt att gå dit själv, men ändå så fint. Tänk att platser kan betyda så mycket och beröra en så djupt.

Förutom att jag har en känslomässig koppling till Caffé Reggio så är det ett riktigt mysigt gammalt café med personlig stil, gott kaffe, bakverk och god mat. Jag kan varmt rekommendera ett besök där om du är i New York i framtiden. Jag tog en kopp kaffe för att hålla mig on track resten av dagen. Det var ganska mycket folk på caféet så jag stannade dock bara en liten stund. Sedan gick till tunnelbanestationen på West 4th och tog E-tåget ut till Queens.

Livemusik på Iconyc Brewery i Queens

När jag kom till Queens mötte jag upp min vän Ellinor och hennes vänner på Iconyc Brewery. Ellinor och jag gick i gymnasiet tillsammans i Lund men nu bor hon här. Det känns så fint med vänner som man kan träffa sällan men ändå hålla kontakten med och jag ser fram emot att umgås med henne under tiden jag är här. Hennes mans band Montgomery Streets spelade på bryggeriet så vi lyssnade på bra musik och drack god hantverksöl. Jag älskar suröl så jag blev väldigt glad över att det hade två varianter jag gillade. Iconyc Brewery är verkligen ett mysigt ställe så jag kan rekommendera ett besök om du är här.

Middag på Top Quality

Efter spelningen gick vi vidare till Top Quality, en restaurang som låg precis runt hörnet, och åt middag. De hade fantastiskt god mat och jag testade lite av varje. En tart med avokado och räkor, en fisk-tacos, en tacos med biff, quesadillas med brysselkål och svamp. Och såklart guacamole. Alltid guacamole. Jag drack även en god drink som var helt i min smak. Om jag inte minns fel så var det en Rasberry Lemongrass Mezcal Mule. Lite rökig och lite sur – Precis som jag gillar mina drinkar. Det var en riktigt mysig kväll med fina samtal och god mat. Som du säkert förstår var det en mätt och lycklig Tess som promenerade hem den kvällen.

Det känns så overkligt men samtidigt så naturligt att vara här. Jag kan inte förstå att det var sju år sedan. På ett sätt känns det som hemma, samtidigt känns det som en dröm. Just nu försöker jag fokusera på att ta in allt, känna in staden på alla möjliga sätt och vara i känslorna. Det känns väldigt fint att både få låta sorgen komma och göra allt roligt som staden har att erbjuda. Att sakna pappa och samtidigt påminna mig om hur viktigt det är att jag lever, här och nu. New York drar upp mycket känslor i mig och det känns så fint att få möta mig själv i det.

Lästips: Kanske. Kanske inte.

1 Comment

  1. Pingback: Från Disney Store på Times Square till ostron i The Village - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *