Hållbar inredning: Dekorera med saker från naturen

Hösten bjuder på massor av spännande inredningsdetaljer i form av bär, löv, kottar och pumpor

Vill du pynta utan att köpa nyproducerade saker? Det finns otroligt mycket man kan göra med saker från naturen, återbrukade prylar och lite kreativitet. Här har jag dekorerat bordet med loppisfynd och naturligt material. Porslinet är loppisfyndat på Erikshjälpen på Öresundsvägen här i Lund förra året och jag älskar det. De snirklig mönstrade assietterna med tillhörande kaffekoppar kan sätta guldkant på vilken trist dag som helst.

Kvalitet och loppisfynd

Tygservetter är ett roligt sätt att dra ner på skräpet. Det känns dessutom väldigt lyxigt. De här ljuvligt rostorangea fyndade jag via Tradera, precis som servettringarna i mässing. De blir en vacker, nedtonad färgklick som kontrast till det ljus porslinet och den grå linneduken från Lin Living.

Jag försöker alltid satsa på kvalitet och saker som jag kan ha kvar hela livet, oavsett om jag handlar second hand eller nytt. Även om något är ett billigt loppisfynd så tar jag väl hand om det så att någon förhoppningsvis kan ha glädje av det efter mig också. Genom att variera detaljer som färgen på servetterna eller piffa upp bordet med detaljer från naturen kan man skapa förändring hemma utan att köpa nytt.

Inför julen kommer jag hålla utkik efter granris, kottar och annat fint att dekorera med. Förra året fick jag tag på småländskt lingonris här på torget som jag använde som dekoration. Jag kan tänka mig att det kan bli fint i en krans också. Har du dekorerat med något från naturen hemma? Har du några tips och idéer att bjuda på? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Inget skall förfaras – Växtfärgning med matavfall

3 Comments

 1. Charlotte 16 november, 2019 at 16:08

  Åhh men lingonris alltså. Jag frågar runt på Mårtentorget varje år efter kransar i lingonris men det finns aldrig. Det finns bara buxbom och det vill man ju inte direkt ha inomhus pga lukten av kattkiss. Är det någon av de stora försäljarna som är stammisar på torget som du köpte lingonriset av? Tänkte också att då kan man ju göra en egen krans.

  Reply
  1. Tess Waltenburg 28 november, 2019 at 11:54

   Jag köpte mitt på Mårtenstorget förra året, så det går säkert att hitta! Jag handlar dock inte där så ofta så jag vet inte om de jag köpte från brukar sälja där. Det kanske kan vara värt att fråga om någon kan köpa in? 🙂

   Reply
 2. Pingback: Hållbar juldekoration med lokala hyacinter - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *