Fixa höststilen med second hand

Jag älskar begagnat året om och har verkligen blivit expert på att hitta saker jag gillar. Nu är det nästan så att jag hittar för mycket när jag är på second hand-rundor eller hänger på Tradera, haha. Jag tycker att det är toppen att det blir enklare och enklare att hitta begagnade plagg på nätet. Det gör det möjligt för fler och fler att fynda även om man inte har en närliggande second hand-butik med bra utbud.

Här är några tips för att hitta det du söker second hand:

Leta efter märken och material du gillar. Vad har du redan i din garderob? Finns det några material och märken som återkommer bland plaggen du använder mest? Håll utkik efter det! På Tradera kan man lägga in bevakningar på plagg med specifika sökord och storlekar om man inte hittar den man söker direkt.

Fastna inte vid etiketten i plagget. Om det är ett märke du inte känner till, eller ett äldre plagg, kan det vara väl värt att testa och se om plagget passar trots att det är ”fel” storlek enligt vad du är van vid.

Chic i höst med rutigt och lager-på¨-lager
Rutigt och lager på lager är något jag kommer satsa på i höst
En hatt är ett perfekt sätt att piffa upp en outfit!
En hatt och ett rött läppstift kan piffa upp en basic outfit

Fundera på vad du ska matcha plagget med. Vad har du redan hemma i din garderob? Vilka plagg äger du som är snygga att kombinera med plagget du tänker köpa? Inte ens ett grymt snyggt plagg kommer till användning om du inte har något att kombinera det med.

Hitta din egen stil. Att köpa nytt kan vara väldigt smidigt i och med att kedjorna erbjuder färdiga kombinationer som gör det lätt att hitta rätt direkt. Å andra sidan går det att få till mycket mer personliga mixar med begagnat. Våga testa dig fram och hitta vad som passar dig. Det är inte alltid lika enkelt att handla begagnat men det kan vara grymt mycket roligare än att köpa nytt. Fokusera på det!

Second hand-fyndad blommig klänning
En av mina favoritklänningar som passar bra både på sommaren och hösten tack vare sin dova färgskala
Mysig höstoutfit med rutig klänning
Den här rutiga klänningen är ett av mina senaste second hand-fynd

Second hand-shoppa tillsammans!

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för att åka och shoppa tillsammans med en kompis, fast begagnat. Gör det till en rolig och mysig aktivitet så tänker du mindre på att det eventuellt tar längre tid att hitta det du söker. Jag gillar att besöka ställen som Erikshjälpen på Öresundsvägen här i Lund i och med att de har ett mysigt café där man kan fylla på energi mellan varven. Om man skänker något till dem får man dessutom fikabiljetter.

Har du ingen second hand-butik där du bor? Anordna en klädbytarkväll! Vissa är rädda för second hand för att de ”inte vet var sakerna har varit”, och då kan det vara en toppenidé att börja med kompisars gamla prylar. Om ni dessutom har ungefär samma stil och storlek så är chanserna stora att ni hittar något ni gillar.

Den här klassiska kappan är ett av mina bästa second hand-fynd någonsin som jag ser fram emot att ha många år framöver
En blommig klänning blir höstig tillsammans med en stickad kofta

Brukar du handla dina kläder second hand? Tycker du att det är lätt eller svårt? Har du några favoritbutiker? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Lästips: Hållbar inredning: Second hand och hållbara alternativ

1 Comment

  1. Pingback: Uppdatera garderoben med second hand - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *