Hållbar juldekoration med lokala hyacinter

Har du börjat julpynta än? Jag har inte gått all in med vårt årliga pynt men har smygstartat litegrann. För ett par dagar sedan köpte jag lokala hyacinter och kvistar på Råbytorps Gårdsbutik. Jag vet faktiskt inte vad barrväxten heter men jag valde den för att den var lite nättare och smidigare att pyssla med. Vet du kanske namnet på den? Det här är i alla fall ett enkelt pyssel som går snabbt att göra. Det håller sig dessutom fint så att man kan njuta av det länge.

Du behöver hyacinter, jag använde tre stycken, kvistar och en skål i lämplig storlek. Ta ut hyacinterna ur krukorna och placera dem i skålen. Jag hade inget under då det inte behövdes men du kan behöva lägga lecakulor i botten beroende på hur din skål ser ut. Sedan sprider du ut grenarna runt omkring tills du är nöjd med utseendet. Jag tycker att det är fint så men du får gärna dekorera med något vackert band eller något annat du tycker är fint också.

Enkelt julpyssel med naturmaterial

Den här är tänkt att stå i vårt kök och sprida vardagsglädje inför julen men det här går även bra att ge bort i present. Du kan till exempel leta efter en vacker skål eller kruka på loppis och lämna utanför dörren hos någon du inte kan träffa just nu. Jag kan tänka mig att det kan vara ett fint sätt att sprida glädje i dessa tuffa tider. För mig ger naturmaterial en särskild känsla och det känns fint att ge bort något levande till nära och kära.

Jag tror att många tänker att pynt och pyssel måste vara avancerat men det finns så mycket, som detta, som går väldigt snabbt men blir väldigt fint. Att skapa något ger mig ro och kreativitet men jag håller mig gärna till enkla och snabba projekt. Om du vill ha fler härliga pysseltips kan jag varmt rekommendera Helena Lyths blogg. Hon har så många kreativa idéer och väcker gång på gång skaparglädjen i mig. Gillar du att dekorera med återbruk och saker från naturen? Har du något bra tips på ett enkelt pyssel inför julen?

Lästips: Hållbar inredning: Dekorera med saker från naturen

1 Comment

  1. Pingback: #enhållbarjul 10 - ANDEBARK

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *