Eteriska oljor för emotionell stöttning

– Det här inlägget innehåller reklam för min egen business hos Young Living

Jag älskar att experimentera med olika sätt att använda eteriska oljor. Det finns så himla många användningsområden och jag har fortfarande bara börjat skrapa på ytan. Ett av de områden jag utforskar mest just nu är hur man kan använda eteriska oljor för emotionell stöttning. Vad som funkar är självklart olika för var och en men jag tänkte dela med mig av vad jag har testat.

Kom igång med eteriska oljor för känslohantering

Jag har en fantastisk bok som heter ”Releasing emotional patterns with essential oils” som har gett mig otroligt mycket inspiration. I den har jag läst om eteriska oljor för emotionell stöttning och sedan har jag experimenterat själv. Om du följer mig på Instagram har du antagligen sett det på stories redan.

Det finns faktiskt en hel del oljor i Young Livings startkit som går att använda till emotionell stöttning så börja med dem om du har ett kit hemma. Annars är det en investering jag varmt kan rekommendera. Du kan bland annat använda apelsin för att pigga upp humöret om du känner dig nedstämd. Och citron kan appliceras på halsen för att släppa tag om ilska. Lavendel fyller en funktion i att släppa taget om jobbiga känslor kring ens pappa eller maskulinitet över lag om den appliceras på en punkt på örat. Stress Away är en riktig vardagsfavorit för dig som lätt samlar på dig stress vilket du kanske hör på namnet.

Det finns såklart många fler områden. Om du vill ha fler tips och idéer från boken får du gärna skicka ett DM till mig på Instagram eller kika på de olika startkiten här. Jag brinner för att hjälpa dig att hitta rätt och verkligen få glädje av oljorna om du är nyfiken.

Välj eteriska oljor av hög kvalitet

Det känns som att jag tjatar om det här men det är så himla viktigt: Välj eteriska oljor av hög kvalitet! Det kan verka dyrt men du får verkligen vad du betalar för. Jag älskar att driva min business hos Young Living men jag valde framförallt att jobba med dem för att jag verkligen tror på produkterna. När du köper eteriska oljor av hög kvalitet kan du använda otroligt lite för att få effekt så det lönar sig i längden även om de är dyra i inköp. Och Young Livings startkit är som sagt en väldigt prisvärd deal. Här kan du läsa mer om dess många olika användningsområden.

När du har köpt oljor av bra kvalitet kan du få dem att hålla länge genom att göra rollers, blanda din egen meditationsmist, ha i dem i badsalt, göra eget serum och mycket mer. Fokusera inte på priset i första hand utan se värdet av det. I en roller har jag till exempel fem droppar eterisk olja och en 5 ml flaska innehåller 80 – 85 droppar. Så är man smart kan man få effekt med väldigt små mängder. I den här kategorin hittar du massor av härliga DIY-recept. I en roller kan du ha emotionellt stöttande eteriska oljor så att du alltid har dem nära till hands. Kanske vid skrivbordet för att släppa taget om stress under en arbetsdag? Eller vid sängen för avkoppling innan läggdags?

Eteriska oljor och känslor – Så har det hjälpt mig

Att jobba med eteriska oljor och känslor har hjälpt mig otroligt mycket. Dels har det varit ett lättillgängligt sätt att få till självkärlek i vardagen. Jag kan sitta bredvid mina barn i soffan när de tittar på TV och göra ett scent tent och droppa frankincense på mitt kronchakra, skriva i min skrivbok och ta några djupa andetag. Det ger så mycket mer än att vänta på tillfällen då jag kan fokusera till 100 % på mig själv. Att använda eteriska oljor för emotionell stöttning har hjälpt mig att verkligen vara i känslorna men samtidigt skifta dem. Både när jag har velat släppa taget om stress och när jag har behövt en boost.

Förutom oljorna i startkitet använder jag ofta Valor för självförtroende och mod, Release för att släppa taget om känslor jag inte vill hålla fast vid och Geranium som är stöttande för oss som är emotional i human design. Young Living har massor av fantastiska oljor för spirituella praktiker och självkärlek så hör gärna av dig om du är nyfiken och vill lära dig mer. Jag skickar gärna exempel ur boken och delar med mig av egna erfarenheter.

Lästips: Fyra härliga skönhetsprodukter du kan göra själv med oljorna i Young Livings startkit

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *