Vår syn på pengar säger mycket om vår syn på oss själva

En sak jag har jobbat med under förra året, och som jag kommer fortsätta med nu under 2022, är money mindset. Jag tycker att pengar är ett otroligt intressant ämne för det låser ofta upp så mycket annat. Det handlar inte om pengarna i sig utan om vad som ligger bakom. Vilka känslor har jag kopplade till pengar? Hur visar mitt sätt att hantera mina pengar hur jag värderar mig själv? På vilket sätt kan jag spendera pengar så att det faktiskt bidrar till livet jag vill leva?

Pengar i sig är neutralt. Yes, you heard me. Vi har ofta blivit matade med sanningar om vad pengar ”är”. Som till exempel att personer som är rika är giriga. Eller att pengar är smutsigt. Det betyder såklart inte att man ska stoppa mynt i munnen. Men som Denise Duffield Thomas så genialiskt sa i en podcast ”If my daughter wants to put money in her mouth I say that we take care of money in our family instead”.

”Vilka känslor har jag kopplade till pengar? Hur visar mitt sätt att hantera mina pengar hur jag värderar mig själv?”

Vår syn på pengar kan ofta säga oss mycket om vår syn på oss själva. Känner vi på riktigt att vi är värda att bli kompenserade för det vi ger till världen? Tror vi att det är okej att tjäna pengar på ett sätt som är lätt, roligt och givande? Har vi fått lära oss att pengar måste komma genom hårt arbete? Eller känns det kanske läskigt att tjäna mycket pengar för att vi inte vet hur vi skulle hantera det?

Oavsett vad dina underliggande limiting beliefs är så tror jag att du kan resonera med något av det jag skriver. För pengar är något som vi alla har fått höra olika sanningar kring. Och det påverkar både vårt money mindset och vårt liv i stort. För de flesta av oss drivs inte av pengar i sig. Men det är vad pengarna kan göra för oss som är viktigt och intressant. Och vi saboterar för oss själva genom att inte ta hand om våra pengar och spendera medvetet. Vilket i sin tur saboterar för oss i livet när vi är stressade, slutkörda och inte har råd att leva.

”För de flesta av oss drivs inte av pengar i sig. Men det är vad pengarna kan göra för oss som är viktigt och intressant.”

Att jobba med sitt money mindset kan vara väldigt omvälvande och det går såklart inte att få ner allt kring det i ett blogginlägg. Men jag vill ändå så ett frö hos dig. För precis som med allt annat är medvetenheten A och O. När vi börjar se våra mönster istället för att agera på autopilot får vi möjligheten att ta steg för steg mot hur vi faktiskt vill göra saker. Hur hanterar du dina pengar? Vilka sanningar säger du till dig själv som påverkar ditt money mindset och ditt liv? Hur kan du visa mer kärlek och omtanke för dina pengar och i förlängningen dig själv?

I det här avsnittet av vår podd Below and Beyond pratar vi om myter kring manifestering och money mindset. Det hade varit väldigt intressant att höra vad som väcks i dig när du lyssnar. Känner du igen dig i våra reflektioner och erfarenheter?

Lästips: Mina tips för dig som vill lyckas med network marketing

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *