DIY – Gula tofsar till påskriset

För mig känns det toppen att skippa fjädrar i påskriset och pynta med annat istället. Jag blir så inspirerad av alla möjliga kreativa idéer som kommer upp lite här och var! Framförallt de som fokuserar på återbruk och att använda sådant som redan finns. Jag fyndade ett garn på Erikshjälpen för 5 kronor för att tag sedan och nu har jag äntligen gjort något av det: Gula tofsar till påskriset.

Gör egna tofsar av bomullsgarn

Själva tofsarna är enkla och jag gjorde liknande till julgranen. Det är även ett kul pyssel att göra med barnen. Principen är enkel: Vira garn runt fingrarna i önskad storlek. Sedan snurrar du garn runt själva bunten. Sist klipper du upp den på andra sidan och jämnar till ändarna om det behövs. När garnet är den färg jag vill ha det i trär jag en tråd genom direkt och hänger upp det, men den här gången ska vi göra en annan sak innan det är klart…

Enkelt pyssel med garn
Tofsar till påskriset - Enkelt pyssel
Tofsar till påskriset

Växtfärga med gurkmeja

… Nämligen växtfärga med gurkmeja! Ni har säkert redan lagt märke till att jag älskar att växtfärga. Det är så roligt att se hur vackra resultat man kan få med saker från naturen! Jag har till exempel färgat med avokado-skal och kärnor tidigare. Det blev väldigt vackert när jag färgade min klänning och hade nog också varit fint i påskriset. Nu hade jag dock inte det hemma men rotade fram en påse gurkmeja ur skafferiet.

Det jag gör är att jag kokar upp vatten och gurkmeja. När det är hett lägger jag i tofsarna och låter dem ligga över natten, helst i ett dygn. När de har fått ordentligt med färg får de torka ordentligt, ligga en dag och sedan sköljer jag av resterna. När de är klara trär jag en tråd igenom. Sedan har jag mina gula tofsar till påskriset! Detta pysslet är även enkelt att göra för att skapa andra dekorationer, göra tofsar till kuddar eller som en del av ett vimpelspel.

Har du haft några pyssel för dig den senaste tiden?

Gula tofsar till påskriset

Lästips: Växtfärgning för nybörjare

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *