Månadstema för April – Odling

Visste ni att vi i Sustainable Influencers lyfter ett tema kring hållbarhet varje månad? Tanken är att inspirera folk att testa på nya saker och inspirera varandra. Den här månaden är det odling som gäller och jag är SÅ peppad! Att plocka ätbara saker i naturen och att odla eget är ju både snällt mot plånboken och miljön. Det ska bli kul att få komma igång med några gröna projekt och se saker växa nu när vi spenderar mycket tid hemma. Jag har insett att jag lätt tar mig vatten över huvudet, hehe, så i år håller jag mig till enklare saker. Jag kommer så några ätbara blommor på balkongen och odla rejält med örter. Saker som är enkla både att odla och ha i maten.

Få din basilika att hålla hela sommaren

En sak jag gör varje år är att köpa en ekologisk basilika från mataffären och se till att den håller hela sommaren. Så hur gör jag det då? Jag planterar om den, klipper ner den och rotar toppsticklingarna. Genom att skörda de större bladen efter hand får de mindre bladen växa till sig och på så sätt har man regelbundet ny basilika. Smart va? Vi använder den främst till pesto och somriga sallader. Det är SÅ gott tillsammans med svenska jordgubbar när de är i säsong! Mums! I videon i slutet av det här inlägget kan du se hur jag har gjort. Och du? Missa inte min Youtube-kanal för fler videos om hållbar livsstil. Och hojta om det är något speciellt du vill se mer om där eller här på bloggen. Ditt stöd betyder så mycket för mig!

Odling i lägenhet - Basilika
Odla basilika

Kommer du odla något i år? Blir det på balkong, som för mig, eller kanske i trädgård eller kolonilott? Oavsett, berätta gärna! Jag tycker att det är så kul att se olika varianter på odling, man måste verkligen inte vara expert för att komma igång. Lite örter eller tomater kommer man långt på!

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *