En dag i Malmö

Det gick snabbt upp för mig hur van jag är vid att kunna åka till Malmö när möjligheten försvann. Älskade Malmö! Vad är mitt liv utan dig? Denna härliga stad som brukar finnas en kvart bort med tåg finns nu mest i mina drömmar. Att sätta sig på ett tåg just nu känns inte särskilt ansvarsfullt. Igår åkte jag dock dit med bil. Det kändes acceptabelt i ett sådant här undantagsläge. Jag behövde en Malmö-dos för att klara en vår med isolering och uppsatsskrivande.

En minisemester mitt i veckan

Och vet ni? Jag uppskattade det ännu mer nu när jag har fått sakna det ett tag. Det var en alldeles perfekt dag. Jag hade min bästa vän som sällskap, handlade vårblommor på Bara Blommor, drack kaffe och åt en macka på Noir Kaffekultur, handlade tandkrämstabletter på GRAM och drack lemonad och åt kardemummabulle från Söderberg & Sara. Tänk vad sakerna vi tar för givet kan vara magiska när vi får lite perspektiv på saker och ting. Vi höll oss såklart utomhus med rimligt avstånd från andra personer.

För mig är det så viktigt att leva här och nu. Att inte spara det som är gött i livet till senare. Det behöver verkligen inte behöva innebära överkonsumtion eller att maxa allt. Utan snarare att fira de små stunderna. Att uppleva saker. Se det fina i det vi har alldeles runt hörnet istället för att tänka att vi alltid behöver vara någon annanstans. För mig kan en riktigt god kopp kaffe och en bukett schysst odlade tulpaner vara guld värt.

Bara Blommor i Malmö
Fika på Noir Kaffekultur i Malmö
GRAM i Malmö
Fika på Söderberg & Sara
Hållbar outfit
Klänning från MbyM

Jag är alldeles kär i min nya, schysst producerade, klänning från MbyM / Uma Bazaar. Jag köper som ni vet det mesta second hand, men när jag väl köper nytt väljer jag med omsorg. Den här kommer jag älska tills den faller i bitar. Så tidlös, så bekväm och så lätt att använda både till fest och vardag, med eller utan strumpbyxor. Mina sneakers är från VEJA och köpta via Ecosphere, jag slog äntligen till på dem nu efter att ha suktat efter dem i många år. Sköna, fina och schysst producerade. Bästa kombon!

Lästips: En dag i taget, här och nu

1 Comment

  1. Pingback: Sunflower fields forever - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *