DIY Ekologisk massageolja med eteriska oljor

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Det är dags för ännu ett DIY-tips! Den här härliga, avslappnande massageoljan är perfekt som present eller extra vardagslyx för dig själv. Den är dessutom en ekologisk skönhetsprodukt som är väldigt snabb och enkel att göra. Jag använder min som en mjukgörande massageolja för trötta fötter på kvällen och smörjer in hela kroppen efter en dusch eller ett bad för mjuk och härlig hud. Om du inte har ingredienserna hemma och uppskattar recepttipset får du gärna gå via mina annonslänkar. Det ger mig nämligen lite provision utan att det kostar dig något extra.

Du behöver:

  • En ren flaska. Jag har återanvänt en som har innehållit en annan olja tidigare.
  • Ekologisk jojobaolja eller annan vårdande olja
  • Eteriska oljor. Jag har använt frankincense, lavendel och kardemumma. Du kan även testa att göra en uppiggande olja med pepparmint, basilika och citron.
Ekologisk massageolja med jojoba och eteriska oljor
Gör din egen naturliga massageolja
DIY massageolja med eteriska oljor - Frankincense lavendel och kardemumma

Gör såhär:

Droppa i eterisk olja i flaskan. Hur många droppar av varje olja som behövs beror på hur många oljor du använder, hur stor flaskan är och hur stark du vill ha doften. Jag använde cirka 10 droppar av varje olja i min blandning och tycker att massageoljan fick en lagom stark doft. Mitt tips är att spara lite plats i flaskan första gången och testa dig fram. Jag tycker även att mängden som behövs kan variera mellan olika eteriska oljor. Ibland vill man ha en starkare doft och ibland en lite mildare. De flesta av mina eteriska oljor kommer från Booming Bob, som håller väldigt hög kvalitet, och de har många härliga dofter att välja mellan. Du kan läsa mer om hur jag använder mina ekologiska eteriska oljor i det här inlägget.

Efter att du har hällt i de eteriska oljorna fyller du på med jojobaolja. Om du som jag har köpt en med bredd mynning och hål kan du behöva ta bort den övre plastdelen för att det ska bli enklare att hälla. Du kan även använda en tratt som passar den mindre flaskan om det känns enklare. När du har hällt i jojobaoljan kan du stänga flaskan, vända på den för att blanda och dofta på den för att se om du vill använda mer eterisk olja.

Vårdande jojobaolja som bas för ekologisk massageolja
Ekologisk, naturlig massageolja i återbrukad flaska. Hållbart och härligt!

Lästips: Gör ditt eget badsalt att ge bort i julklapp

1 Comment

  1. Pingback: Så lyckas du med affiliate marketing - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *