Åh, vad jag älskar Skånes stränder!

Jag får nypa mig i armen ibland när jag är på utflykt här i Skåne. Miljöerna här är alldeles magiska! Du vet säkert vid det här laget att jag älskar havet och något av det bästa jag vet är att besöka nya stränder. Det finns så många vackra platser längst Skånes kust och jag är så tacksam över att ha dem nära till hands. Det salta vattnet ger mig så mycket ny energi och livskvalitet. För ett tag sedan besökte vi en ny strand när vi var på utflykt på Österlen. Vi stannade till på Kyls Strandbad där det var lugnt och skönt. Vi var så gott som själva på stranden och hittade en perfekt plats i skuggan. Barnen sprang runt, lekte och svalkade sig i havet. Det var en riktigt varm dag så det gjorde verkligen gott.

Bad på Kyls Strandbad och picknick i Skåne-Tranås

Efter vårt dopp i havet åkte vi vidare till Skåne-Tranås, köpte med oss picknick i den obemannade butiken och hade picknick i parken. Jag älskar idén med obemannade butiker, så himla smart och smidigt! Barnen fick leka på lekplatsen och vi fick fylla på med energi. Win win! Skåne-Tranås är en så fin liten by. Här hittar du mysiga Österlenchoklad som är ett av mina favoritställen. Man kan både fika på plats och köpa godsaker hem. Här finns även Café Madame Blå som har underbara crépes och annat gott. Om du vill köpa en blomma till balkongen eller trädgården så kan du stanna till på Växtkraft Rosenhagen. Eller så kan du bara promenera runt och njuta av byn. Någon gång vill jag bo över på bed and breakfast Munkamöllan Logi. Det verkar så mysigt!

Ska du semestra i Skåne i år? Missa inte min kategori Lokal Turism där du hittar massor av tips på caféer, restauranger och utflyktsmål i Skåne. Det finns så mycket roligt att upptäcka här och jag uppdaterar kategorin hela tiden. Ska du ut på second hand-runda i krokarna? Missa inte min kategori Second Hand där jag delar med mig av mina bästa tips och favoritbutiker.

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *