En solig söndag i Skanör

– Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus

I söndags var det underbart väder så vi satte oss i bilen och tog en spontan utflykt till Skanör. När vi närmade oss styrde vi kosan mot hamnen, parkerade och promenerade sista biten till Lindas Fingermat. Jag och Linda har känt varandra i flera år och jag slutar aldrig att inspireras av henne. Förutom att driva en fantastisk restaurang har hon nyss gett ut en ny kokbok som heter ”Festliga bufféer: Plockmat & läckra smårätter” och har även skrivit ”Comfort food: Från Chile till Skanör”. Jag älskar verkligen hennes approach till mat. Det är så avslappnat, smakrikt, gott och inspirerande. Både i böckerna och på restaurangen. Det är mat som gör en glad!

Churrascos, empanadas och churros hos Lindas Fingermat

När vi väl var på Lindas Fingermat åt vi fantastiskt god mat i solen på uteserveringen. Det blev churrascos till oss vuxna och empanadas med ost till barnen. Allt var en fullträff! Till efterrätt blev det nyfriterade churros med kolasås och chokladsås som också var himmelskt goda. Det märks verkligen på smaken att Linda väljer sina råvaror med omsorg och lagar allt med mycket kärlek. Alla rätter funkar lika bra att äta där som att ta med hem eller ta med till stranden. Vi passade även på att köpa med oss fyra empanadas hem som kvällsmat. Mums! Du får verkligen inte missa Lindas Fingermat om du har vägarna förbi Skanör.

Fika på stranden och doppa fötterna i havet

Efter maten köpte vi med oss fika och promenerade till stranden. Vi vuxna åt mazariner och drack islatte och barnen fick vars en glass. Det var så fint att se barnens lycka över havet och sanddynerna. Det var ett tag sedan vi var vid havet nu och den här utflykten uppskattades av oss alla. Jag doppade fötterna i havet och treåringen sprang till slut runt överlycklig i bara underkläder. Tänk vad en stund i naturen kan göra gott för själen!

Det finns så många vackra utflyktsmål här i Skåne. Om det är något positivt som har hänt under pandemin så tycker jag att det är att man har börjat uppskatta det som finns runt hörnet. I och med att man inte reser och åker runt så mycket så inser man hur mycket man uppskattar det man har. Konditorit i samma byggnad, butiken på andra sidan gatan eller ens favoritcafé. Alla vackra naturmiljöer, havet, skogen och parker i stan. Det känns viktigt att påminna sig om det ibland och faktiskt ta tag i att komma ut och utforska alla smultronställen där man bor.

Brukar du turista i ditt närområde? Har du kanske några utflyktstips här i Skåne? Jag har samlat ett gäng av mina bästa tips i min kategori ”Lokal turism” men fyller gärna på med nya caféer, restauranger, butiker och annat kul här omkring. Det kan till exempel vara nya guldkorn här i Lund, i Malmö och på Österlen men jag åker gärna till andra platser också.

Lästips: Friska drinkar, ostron och tacos hos Maya Cantina

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *