Äventyr, god mat och fina samtal i Malmö

Något av det absolut bästa med att jobba som jag gör är alla fantastiska människor jag får träffa. Att jag har andra runt mig som drömmer stort och följer sina drömmar. Jag tänker ofta på hur mycket det har påverkat mig under min resa. Frågan är om jag ens hade tagit steget och startat eget om jag inte såg andra göra samma sak. Vi behöver alla förebilder och det är lätt att glömma bort hur många andra vi inspirerar. Bara genom att göra vår egen grej. För mig gör det så himla stor skillnad att få komma iväg och få träffa andra frilansare och entreprenörer då och då.

Frukost och inspirerande samtal på Atrium

I onsdags var en sådan dag. Jag begav jag mig till Malmö på morgonen och promenerade till Slottsstaden. Först mötte jag upp fantastiska Nathalie på Atrium och åt frukost. Nathalie ligger bakom Her Way som är en plattform för kvinnor som går sin egen väg och följer sina drömmar. De delar bland annat med sig av kloka och inspirerande artiklar, anordnar event och har ett eget community online som heter Her Way of Life. Nathalie inspirerar mig så mycket både som entreprenör och person och det är alltid lika fint att få byta tankar och erfarenheter med henne.

Lunch och fika på Malmö Saluhall

Efter vår frukost skulle hon iväg på produktion och jag begav mig in till stan. Där mötte jag upp härliga Lin, en annan kvinna som inspirerar mig otroligt mycket. Vi har alltid lika mycket att prata om och hon ger mig så många nya perspektiv och idéer. Den här gången tog vi en riktigt lång lunch på Malmö Saluhall där vi avnjöt både sallader från Holy Greens och ostron. Mums! Jag åt den nya salladen med svensk burrata och jordgubbar som hon har tagit fram, hur coolt är inte det?! Den var underbart god och kommer utan tvekan vara min go-to-sallad i sommar.

Vi hade fortfarande mycket att prata om när vi hade ätit klart så vi tog en fika på St Jakobs. Det är härligt att ses på Saluhallen i och med att där finns allt från mat till fika och andra godsaker. Jag har ju, som ni redan vet, en stor kärlek för kardemummabullar och St Jakobs är bland de bästa jag har testat. Om du inte har varit på Malmö Saluhall tidigare så kan jag varmt rekommendera det. Där finns mycket gott att botanisera bland som både går att äta på plats och ta med hem.

Det gör så mycket för mitt humör att komma iväg, få miljöombyte och hämta ny inspiration. Både från olika platser och människorna jag möter. Jag är så tacksam över alla härliga, inspirerande och kloka kvinnor jag har omkring mig. Det får mig att växa både som entreprenör och människa och det är inte något jag tar för givet. Jag beundrar verkligen människor som både går sin egen väg och lyfter andra. Det vinner vi alla på och det gör resan så mycket roligare.

Har du personer omkring dig som inspirerar dig att följa dina drömmar?

Lästips: Staycation i Malmö

1 Comment

  1. Pingback: Inspirerande möten och god mat i Malmö - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *