Att du lever och utvecklas är värt att fira varje dag

En sak jag påminner mig själv om ofta är att inte vänta. Att varje dag är ännu en möjlighet och att livet i sig är en ”speciell” anledning. Så jag dukar med mitt fina porslin en vanlig måndag. Lägger en duk på bordet när vi ska fika. Köper bakelser från mitt lokala café. Firar allt som går att fira, både de stora och små sakerna.

Nu senast firade jag min uppsats. Både när jag hade lämnat in den och när den blev godkänd. Men va? Firade hon INNAN hon visste att den hade gått igenom? Jepp. Jag tror nämligen stenhårt på att fira de små framgångarna. Att stanna upp och känna in allt vi uppnår. Att lämna in var ett stort steg för mig, och det hade det varit även om det inte nådde hela vägen fram. Nu gjorde det lyckligtvis det och då fick vi fira två gånger. Helt fantastiskt!

Vad är det värsta som kan hända om man firar ”i onödan”? Att man hade en trevlig stund? Åt något gott? Kände sig glad helt utan anledning? Inte särskilt hemska risker tycker jag. Vi har ofta blivit matade med att allt ska vara så himla allvarligt och seriöst och att vi minsann inte ska glädjas för tidigt att vi inte funderar kring varför.

”Det finns ofta mycket att glädjas över som glöms bort för att vi springer vidare mot nästa mål. Fira de små segrarna. Att du lever och utvecklas är värt att fira varje dag.”

Vad kan du göra just nu för att fira dig själv? Dina framgångar? Ditt liv? Hur kan du ordna en speciell stund just idag istället för att vänta på ett perfekt tillfälle eller en särskild anledning? Det finns ofta mycket att glädjas över som glöms bort för att vi springer vidare mot nästa mål. Fira de små segrarna. Att du lever och utvecklas är värt att fira varje dag.

Denna gången lyxade vi till det med rabarberbakelser från Conditori Baktanken. Mums! På bordet låg en duk jag har ärvt av min mormor och vi dukade med loppisfyndade tallrikar och handgjorda koppar från Frida Eklund. Jag älskar att kombinera återbruk, second hand och väl valda saker från småföretagare. Hållbar vardagslyx när den är som bäst!

Lästips: Medveten lyx, livskvalitet och härlig hållbarhet

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *