Vegansk lunch och rawfood-kakor på Truefood i Lund

Växtbaserad comfort food mitt i stan

Ett av mina favoritställen med växtbaserad mat i Lund är mysiga Truefood på Västra Mårtensgatan 7. Med sin underbart goda mat och perfekta läge mitt i centrum är det ett perfekt stopp när man behöver energipåfyllning. Jag äter gärna deras dagens, BLT-macka eller sätter tänderna i deras ljuvliga rawfood-bakverk. Om du är sugen på vegansk catering så erbjuder de även det.

Jag och min kära vän Minea Lindqvist besökte Truefood för att avnjuta en vegansk lunch häromdagen. Hon tog deras burrito och jag valde mac n’ cheese som var dagens rätt. Det var grymt gott och precis vad jag behövde en kylig dag under tentatider. När det är fint väder går det att sitta ute och observera människor som går förbi, men idag satt vi inne och mös bland en massa kuddar vid deras generösa fönster.

Någonting jag verkligen älskar med Truefood är att de verkligen visar att det kan vara så himla gött att käka veganskt. De bjuder på riktig comfort food och man känner sig hemma i deras mysiga miljö. Jag har ätit allt från matiga mackor till fräscha spring rolls där och jag har aldrig varit besviken. De har dessutom många bra rätter att köpa med sig hem när orken tryter.

Växtbaserad comfort food
Truefood i Lund
Grymt god lunch på Truefood i Lund
Kakor, tårtor och andra sötsaker
Vegansk mac n' cheese

Rawfood-kakor med ljuvliga smaker

Men om du är sugen på något sött då? Bara lugn. Truefood har det också. Jag ska vara ärlig och säga att jag emellanåt kan vara lite skeptisk mot rawfood-bakverk. Jag tycker att många bara smakar dadlar och att variationerna inte är lika roliga som för traditionella bakverk.

Det här stället har dock bevisat att jag har fel. Jag har ätit både jordgubbstårta och chokladkakor där tidigare och den här gången delade vi på en saffranstårta och en med jordnötssmör och vit choklad. Båda var fullkomligt ljuvliga. Om jag inte orkar baka någon gång när vi ska ha kalas ska jag definitivt beställa en sådan.

Ljuvliga tårtor och bakverk på Truefood i Lund
Tårta med jordnötssmör och vit choklad

Missa inte fler lokala tips på caféer, restauranger och utflyktsmål i Lund med omnejd här

1 Comment

  1. Pingback: Mezaya - Libanesisk buffé i centrala Lund - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *