Enkla lösningar för en hållbarare vardag

Vet ni? Jag är långt ifrån perfekt. Jag tar också till enkla lösningar ibland. Och jag är så himla trött på bilden av den perfekta hållbara människan. Synen på att man bara får inspirera om man är felfri. Jag tror att vi behöver vara fler som vågar prata om hållbarhet och samtidigt vara mänskliga, inkluderande och erkänna våra fel och brister. Jag vill inte måla upp en perfekt yta på sociala medier och ge intrycket av att jag alltid lyckas få ihop allt.

Good enough är bra nog

Ibland lagar jag mat från scratch på ekologiska råvaror från Reko Ring. Ibland tar jag med mig barnen till Max och käkar deras grymt goda växtbaserade burgare. Och vet ni vad? Båda valen är bra. Fast i olika situationer. Det finns inte alltid ett enkelt svar på vad det innebär att leva hållbart, det viktiga är att vi hittar lösningar som faktiskt funkar. För om vi gör det kommer vi antagligen göra bättre val kontinuerligt varje månad eller vecka eller till och med dag. Jag tror att risken annars kan bli att vi lägger ribban för högt och misslyckas efter en vecka. Hållbarhet handlar ju även om oss själva och hur vi mår.

Växtbaserad burgare, äggfri majonnäs och veganska nuggets

Mina barn älskar att äta på Max och ibland är det verkligen en räddare i nöden för den här trötta mamman. Jag är evigt tacksam över att de har allt från grymma veganska nuggets till äggfri majonnäs och världens godaste veganska lyxshake. Det finns alternativ där som både känns mer hållbara än vanlig snabbmat, som är goda och som sparar oss mycket tid och energi de dagar vi helt enkelt inte orkar laga mat. Har du några enkla favoriter som räddar vardagen? Men som kanske ändå känns mer hållbara än alternativen? Berätta gärna!

Lästips: Går det att leva hållbart med barn? Tips och råd för ett miljövänligt familjeliv.

2 Comments

  1. Pingback: Spartips: Handla medvetet på rean - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Dra ner på matkostnader och minska matsvinn - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *