Varje gång jag lyssnar inåt så hittar jag nya lager

Självkärlek är ingen linjär process. Där. Jag sa det. Och jag har sagt det många gånger förut. Men även om jag vet det så slår det mig om och om igen. Varje gång jag övar mig på att lyssna inåt så hittar jag nya lager. När jag stannar upp kommer saker jag inte ens visste att jag sprang från ikapp mig. Ibland känns det som om resan mot självkärlek, läkande och acceptans aldrig tar slut. Det är så otroligt många gånger jag känner att jag är tillbaka på ruta ett. Att inget av det jag har gjort spelar roll. Jag känner mig, trött, ledsen och sårbar.

”Det är ingen linjär process och vi lär oss nya saker hela tiden. Under resans gång får vi nya verktyg. Men att vi gör det vi kan för att vara snälla mot oss själva i stunden, även om vi kommer göra annorlunda imorgon eller om en vecka eller ett år, det är stort.”

Samtidigt så är det ju just det. Vi blir aldrig klara. Det finns alltid nya lager av oss själva att gräva djupare i. Och kanske är det just det som är det fina. Att vi alltid har möjlighet att utvecklas och vara nyfikna på oss själva. Möta oss själva i det vi går igenom just nu. Vara starka i vår sårbarhet. Kanske är det så att det gör ont för att vi känner att det är ett misslyckande om vi inte ”når fram”. Att vi känner att vi snubblar på mållinjen just för att vi förväntar oss att det ska finnas en mållinje med en pokal för den som har älskat sig själv mest.

Självkärlek kan vara så många olika saker. Det finns nog lika många definitioner som det finns personer i den här världen. Men jag tänker att en viktigt del är att hålla sig själv i det som är. Att vara på sin egen sida och visa omtanke mot sig själv där man är just nu, med de förutsättningar man har. Det är ingen linjär process och vi lär oss nya saker hela tiden. Under resans gång får vi nya verktyg. Men att vi gör det vi kan för att vara snälla mot oss själva i stunden, även om vi kommer göra annorlunda imorgon eller om en vecka eller ett år, det är stort. Och det är i de där små stunderna vi gör skillnad. Genom att göra annorlunda. Genom att vara där för oss själva. Här och nu.

Lästips: Självkärlek handlar inte om att ”bli” någon, det handlar om att skala bort allt som inte är du

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *