Självkärlek handlar inte om att ”bli” någon, det handlar om att skala bort allt som inte är du

Det är lätt att fastna i personlig utveckling och känna att man aldrig blir klar. Att man alltid kan läsa en till bok, lägga till fler övningar och förbättra sig själv. För mig har det ofta lätt till en känsla av otillräcklighet som nästan har slagit över i självtvivel. Samtidigt hade jag aldrig varit där jag är idag utan all inspiration, alla fantastiska verktyg och de kurser jag har gått inom självkärlek och personlig utveckling. Så hur vet man vad som hjälper och vad som stjälper en när det kommer till att jobba med sig själv?

För det första, fundera på vilken typ av material som får dig att känna dig otillräcklig. Jag har insett att vissa grenar av så kallad ”personlig utveckling” kan vara väldigt triggande för mig då det hela tiden handlar om att förbättra sig själv. Att man inte duger där man är idag. För mig har det ingenting med självkärlek och personlig utveckling att göra. Inte alls. Att vilja jobba med sig själv ska aldrig handla om att man är otillräcklig eller misslyckad i nuet utan om att komma djupare i sin förståelse av sig själv.

”Självkärlek handlar inte om att bli någon annan. Det handlar om att på riktigt få vara den du är.”

De lärare och inspiratörer som har lärt mig mest är de som har byggt på självacceptans och kärlek för mig själv i nuet. De som har fått mig att förstå att allt jag behöver redan finns inom mig och som har hjälpt mig att ”låsa upp” nya delar av mig själv. För mig handlar självkärlek nämligen inte om att jag alltid ska sträva efter att ”bli” någon. Det handlar snarare om att skala bort alla delar som inte är jag.

Det är det som gör självkärlek så enkelt. Och samtidigt så himla svårt. För det är svårt att vara sig själv i en värld som konstant säger till oss att begränsa oss och vara någon annan. Och det finns fantastiska personer, poddar, bloggar och böcker som kan hjälpa dig att komma vidare. Men snälla, låt inte någon få dig att tro att du inte duger som du är just nu.

Självkärlek handlar inte om att bli någon annan. Det handlar om att på riktigt få vara den du är.

Fotograf: Den Lilla Fotobyrån

Lästips: Nu gör jag det för mig

2 Comments

  1. Pingback: Varje gång jag lyssnar inåt så hittar jag nya lager - Tess Waltenburg

  2. Pingback: Medveten lyx, livskvalitet och härlig hållbarhet - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *