Malmö Saluhall – Lunch, fika och annat gott

Om du åker till Malmö så kan jag varmt rekommendera ett besök på Malmö Saluhall. Här hittar du allt från lunch och fika till massor av annat gott som du kan köpa med dig hem. När jag är där stannar jag gärna till på St Jakobs och tar en kardemummabulle eller en chokladkaka. De har en med chokladsmörkräm på toppen som är alldeles magisk. Sedan strosar jag runt, köper med mig lite praliner eller spanar in ostdisken. På lunchen tar jag en pasta på Papi eller en god husmansrätt på Clemens Kött. Söderholmens Fisk är dessutom ett supertrevligt ställe att besöka för en after work då man kan äta ostron och ta ett glas bubbel där. Kort och gott – Malmö Saluhall är ett måste om du besöker Malmö.

Fika eller lunch nära Malmö C

Något som jag uppskattar otroligt mycket med Malmö Saluhall är närheten till Malmö C. När man har hoppat av tåget tar det ungefär fem minuters promenad innan man är där. Det är alltså ett perfekt ställe att svänga förbi spontant om man har vägarna förbi. På lunchen är det väldigt populärt, med all rätt, så mitt tips är att ta en tidig eller sen lunch för att få plats. Det är även en bra idé att vara öppen kring vad man vill äta. Som tur är så är i princip allt som serveras där supergott, så om man kan vara flexibel så blir man sällan besviken.

På sommaren har de två mysiga uteserveringar, en längst med långsidan och en med utgång vid Söderholmens Fisk. Under den säsongen är det ofta enklare att få en plats. Då är det dessutom ett toppenläge att avsluta besöket med en handgjord glass från Favvo Glass som har många fantastiska smaker.

Ätbara presenter till nära och kära

Om du är ute efter en present i sista minuten så kan jag varmt rekommendera ett besök på Malmö Saluhall för det också. Om det är något jag tycker passar de flesta så är det ätbara presenter. En ask praliner, några goda ostar, ett lyxigt kaffe eller en god olivolja går nästan alltid hem. Om det inte faller den man ger det till i smaken så kan det ofta komma till glädje för någon annan istället för att man köper en pryl som bara samlar damm.

Eller varför inte köpa med några goda bullar eller ett gott bröd och överraska en vän? Att sätta guldkant på vardagen gör ofta stor skillnad.

Har du besökt Malmö Saluhall? Vilka ställen brukar du besöka när du är där?

Lästips: Lunch på Marie Antoinette i Malmö

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *