Vad gör en content creator?

Jag älskar att jobba som content creator. I veckan som gick hade jag en sådan där vecka jag älskar då jag fick möjlighet att göra lite av varje. Jag fick arbeta med en variation av olika projekt och både göra saker på egen hand samt connecta med andra. Det gör så mycket för min inspiration och kreativitet att få den blandningen och jag känner verkligen att hösten är igång på riktigt nu. Men vad gör en content creator? Och hur lägger jag upp mitt jobb som frilansare? Det kan se väldigt olika ut men här är en inblick i hur en vecka kan se ut i mitt företag:

Det här gjorde jag i mitt yrke som content creator och copywriter i förra veckan:

 • Co-work med branschkollegor och möte kring ett nytt spännande projekt
 • Uppstartsmöte med en ny kund kring copywriting
 • Content till ett influencer marketing samarbete som ligger mig varmt om hjärtat
 • Planering av ett pressevent som äger rum denna veckan
 • Möte med en ny kund kring framtida varumärkesbyggande aktiveringar
 • Planering kring ett kommande influencer marketing samarbete

Och jag hann självklart med både en pain au chocolat, rugbyträning och annat jag njuter av mellan varven. Så att jag kan leverera på bästa möjliga nivå. Att ta hand om sig själv är såklart viktigt oavsett yrke. Men det känns extra viktigt att påminna sig om det när man är egen. Jag är ju min egen främsta resurs och jag märker stor skillnad på hur jag levererar beroende på hur jag mår.

För mig har det tagit tid att komma in i mitt sätt att jobba som content creator och copywriter. Att driva eget ger ju mycket frihet men också mycket eget ansvar. Det finns ingen annan som ser till att jag planerar rätt eller tar hand om mig själv. Så det gäller att jag är en bra chef till mig själv och ger mig goda förutsättningar att lyckas.

Tips till dig som vill jobba som content creator

Så till dig som vill jobba som content creator, copywriter, influencer eller något liknande är mitt främsta tips att våga testa dig fram. Det finns inget rätt svar kring hur man ”borde” jobba. Jag hoppas dock att jag kan hjälpa dig en bit på vägen genom att dela mina erfarenheter. Och jag vill även uppmuntra dig att prata med andra i branschen över lag. På så sätt kan vi lära av varandra och undvika en hel del misstag som andra har gjort. Ta till dig av tips och råd men prova sedan vad som funkar för dig. Vi är alla olika och det är okej att det tar lite tid att komma in i det.

För mig är det härligt med variation men för vissa känns det kanske bättre att jobba med ett projekt åt gången. Och så vidare. Ibland måste man testa olika typer av uppdrag innan man vet vilka som passar en bäst. Och man lär sig ofta längst vägen vilken typ av kunder man vill jobba med. För mig känns det helt fantastiskt att få jobba som content creator och jag är så tacksam över att det här är mitt jobb.

Är det något du skulle vilja veta kring hur det är att jobba som content creator? Dela gärna med dig av din fråga i kommentarsfältet så kan jag besvara din fråga i ett blogginlägg framöver.

En annan sak jag har gjort den senaste tiden var att matcha min bil inför en jobbdag. Jag valde den faktiskt inte enbart för färgen även om det kan verka så. Hehe.

Lästips: Hållbart varumärkesbyggande inifrån och ut

2 Comments

 1. Klara Berg 12 juni, 2023 at 10:40

  Hej! Roligt att läsa om din vardag som content creator. Jag går i valet och kvalet om huruvida jag eventuellt ska skola om mig och återkommer hela tiden till detta arbetsfält. Tänkte kanske ta en YH-utbildning. Men jag är snart 40 och har barn och hela den svängen så vill ju inte gärna välja fel. Så svårt. Jag tänkte kolla med dig om du skulle kunna säga någonting om vilka egenskaper och kompetenser som passar för ditt jobb. Jag kommer från en byråkratvardag i offentlig sektor och söker mig mot någonting med kreativt. Typ som ”om du är en sån här person och tycker om när x, trivs med x, då skulle det här yrket passa dig”. Det hade varit så himla värdefullt för jag är rätt så förvirrad just nu.

  Reply
  1. Tess Waltenburg 14 augusti, 2023 at 08:19

   Hej Klara! Tack så mycket för din kommentar. Jag har faktiskt själv inte pluggat en specifik utbildning som content creator utan har testat mig fram, lärt mig och tagit olika kurser längst vägen. Min bakgrund är en master i etnologi och förståelsen för identitet, värderingar och normer har varit otroligt värdefullt när jag har jobbat med marknadsföring också. Sedan har jag tagit mindre kurser i t.ex. videoredigering och marknadsföring längst vägen. Mitt tips är att börja testa dig fram och fundera på hur du kan vända din bakgrund till en styrka. Om du vill bolla vidare eller boka en coachingsession med mig så får du gärna maila mig på tess.waltenburg@gmail.com. Stort lycka till!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *