Inspirationsträff i Lund i samarbete med Visit Lund

– Det här inlägget är ett betalt samarbete med Visit Lund

I fredags arrangerade jag och Visit Lund en riktigt härlig träff för att uppmuntra till staycation och lokala utflykter. Det finns så många som är fantastiskt duktiga på att inspirera till det på sommaren och med detta ville vi lyfta att det går hur bra som helst att göra det även på hösten. Vi började dagen med en kaffe på Love Coffee. Love Coffee har två olika ställen och det vi möttes upp på nu ligger vid Clemenstorget precis vid centralen i Lund. Vi tog vars en dryck för att ladda upp inför dagen och hinna mingla innan det var dags för rundvandring.

Guidad rundvandring i Lund

Rundvandringen hölls av karismatiska Spökguiden som visade runt oss i Lund. Vi fick lära oss otroligt mycket om Lunds historia och höra spännande anekdoter. Även för mig som bor i Lund var det mesta nytt och det var så härligt att få se sin hemstad med nya ögon. Det var dessutom en riktigt fin dag och vädret var perfekt så det var helt rätt läge att promenera runt.

En häftig sak jag fick lära mig var att gatstenarna vid Kattesund som du ser på bilden markerar ut en gammal kyrka. Det vita cirklarna är där pelarna stod och det gråa är det som var inuti kyrkan. Tänk vad många sådana här saker som finns i staden där man bor som man inte ens tänker på. Oavsett vilken stad du bor i så kan jag verkligen rekommendera dig att ta en guidad tur någon gång. Det bjuder på många nya, spännande perspektiv och insikter.

En härlig lunch på Alice och Kattens tesalong med ett inspirerande gäng

Efter en inspirerande rundvandring stannade vi på Alice och Kattens tesalong och åt lunch. Det blev en svamppaj med sallad som var supergod. Jag tog även en chokladtårta och en kopp darjeeling-té. Det var ett perfekt stopp för att kunna landa och ladda upp med energi igen. Där fick vi även tillfälle att prata mer med varandra.

Vi var ett riktigt härligt gäng som var med under dagen. Clara som driver Bossbloggen, Pierre som driver Skitgott och Karoline som driver Gröna Skafferiet var där. Du lär även känna igen ansikten som Minea och Emma som har Creativly. Gittemarie hade åkt från Danmark för att vara med och det var så fint att se henne igen. Det kändes som att vi alla hade mycket att prata om men att det ändå blev en rolig blandning av människor som gör lite olika saker.

Efter lunchen tog vi en second hand-runda på Erikshjälpen i stan. Du har säkert sett att jag är mycket på Erikshjälpen på Öresundsvägen i Lund men deras butik i stan har också en hel del fint. Jag hittade ett par jeans i fint skick, en ljusgrön linneklänning, en mockaväska, en stor bag och två par byxor till min 6-åring. Riktigt bra fynd med andra ord!

Massor av härliga idéer för staycation

Sist men inte minst gick jag, Emma, Pierre och Gitte-Marie på Grand Comedy Slam på Hotel Lundia. Det var en del av Lund Comedy Festival där olika nya komiker tävlade mot varandra. Det var verkligen kul att få testa någonting nytt och det blev ett fint avslut på en härlig dag.

Om du är sugen på att ta en staycation i Lund så hittar du massor av tips och idéer i den här kategorin som fylls på kontinuerligt. Du hittar även många bra tips och guider på Visit Lunds hemsida. Deras vanliga Instagramkonto har tyvärr blivit hackat så just nu är det @visit_lund som gäller. Och här kommer ett riktigt härligt tips! Just nu kan du nämligen tävla om en likadan goodiebag som de vi delade ut på eventet på min Instagram. Den innehåller härliga produkter från Tehuset Java och Botaniska Trädgården samt inträde till Kulturen och Skissernas Museum. Gå in på det här inlägget och delta innan onsdag.

Vilket är ditt favoritställe i Lund?

Lästips: Parker i Lund – De här besöker jag oftast

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *