Från skam till frihet – Min relation till min sexualitet

– Det här inlägget är ett betalt samarbete med Lustly.se

Min resa kring självkärlek och personlig utveckling har tagit sig många uttryck. Med de verktyg jag har hittat på vägen har jag kunnat se mig själv och min resa ur olika perspektiv och som du säkert vet tror jag att allting hänger ihop. Att vår relation till oss själva till exempel speglar sig i allt från våra relationer till vår syn på pengar och hur vi är som föräldrar. En annan sak som jag har jobbat mycket med är relationen till min sexualitet. Och det vill jag prata om i det här inlägget.

För mig har relationen till min sexualitet varit präglad av skam större delen av mitt liv. Jag har upplevt mig själv som väldigt sexuell och har utforskat det på många sätt men det har alltid lett till ett känslomässigt bakslag. Över tid har relationen till min sexualitet vävts samman med min syn på vem jag är och vad jag är värd. Det har bildat sår kring att inte förtjäna lust och njutning som har satt sig både i min kropp och min syn på livet.

”Över tid har relationen till min sexualitet vävts samman med min syn på vem jag är och vad jag är värd. Det har bildat sår kring att inte förtjäna lust och njutning som har satt sig både i min kropp och min syn på livet.”

Under de senaste åren när jag har bestämt mig för att inte bara överleva utan faktiskt leva har jag kommit tillbaka till lusten. Och då pratar jag inte bara om sex. Utan just lusten att leva. Lusten att testa nya saker, att våga ta plats och vara den jag är. Att få göra ”fel”, prova mig fram och låta saker bli som de blir. Ge mig själv njutning i form av att hedra det jag känner för, det jag drömmer om och det som väcker glöden i mig.

Och där kommer sex in. För precis som jag har varit inne på är det kopplat till så mycket annat för mig. När jag har vågat utforska min kropp sexuellt och ge mig själv njutning har jag stärkt min självkänsla. Att jag ger mig själv den tiden och uppmärksamheten har varit ett sätt att visa mig själv att jag är värdefull. Det har varit ett fantastiskt sätt att komma ner i kroppen när jag snurrar för mycket i huvudet. Och det har varit ett sätt att hedra hela mig själv och allt jag är.

”Så med det här inlägget vill jag öppna upp ett samtal kring lust och njutning. En öppning kring vad det skulle kunna vara. Att det kanske kan vara ett verktyg för dig som vill att känna in vad det innebär att vara fri och följa din lust i olika delar av livet.”

För mig har mycket handlat om min egen njutning i och med att jag är singel. Men jag tror att det visar sig mycket i relationer också. Att det kan stärka oss otroligt mycket att våga säga till någon annan vad vi vill och visa någon annan att vår njutning är viktigt. Men det är inte alltid helt enkelt om man har levt ett liv med skammen som en blöt filt över sin sexualitet. Så med det här inlägget vill jag öppna upp ett samtal kring lust och njutning. En öppning kring vad det skulle kunna vara. Att det kanske kan vara ett verktyg för dig som vill att känna in vad det innebär att vara fri och följa din lust i olika delar av livet.

För det är just det min sexualitet börjar bli för mig nu. Och jag älskar det. Jag har gått från skam till frihet och även om jag långt ifrån känner mig ”färdig” med att läka relationen till min sexualitet (för blir man någonsin det?) så känner jag mig otroligt grundad i mig själv och min resa. Jag vet vad jag har bakom mig och jag vet vad jag har kvar att utforska och jag ser det som en fantastisk resa. Ett äventyr som jag knappt kan vänta med att ge mig ut på.

Och det här inlägget är i stolt samarbete med Lustly.se som både vill erbjuda sexleksaker och produkter men även information som är tillgänglig för alla. De arbetar för allas rätt att njuta och må bra och vill att ett besök i deras webbshop ska kännas upplyftande, naturligt och roligt. Att få jobba med dem och stärka andra i att våga utforska sin sexualitet antingen på egen hand eller med en partner känns otroligt fint och jag hoppas att det här kan inspirera dig oavsett var du är på din resa.

Med koden tessxlustly får du 15 % på hela Lustlys sortiment (gäller ej i kombination med andra erbjudanden) till och med 9/9. Jag har fått hem tre olika produkter som jag är otroligt peppad på att testa: Fun Factory Limba Flex som är en anpassningsbar dildo med sugpropp, Curvy G-spot glasdildo från Gläs som är som ett litet konstverk och vibratorn Frida från Vibio som kan styras med en app. Den sistnämnda testade jag igår och den är HELT fantastisk. För mig som inte kommer så bra överens med Satisfyer, som verkar vara många andras favorit, känns det helt fantastiskt att ha hittat en vibrator som är rätt för mig. Den här har inte bara några lägen utan kan anpassas gradvis från 0 till 100 % och har flera olika lägen att leka runt med. Jag är redan förälskad i min.

”För det går att gå från skam till frihet när det kommer till vår sexualitet. Det kan krävas en hel del tid, kärlek och tålamod för att komma dit om man har fått lära sig att ens njutning inte är viktig men det är så värt det. Ta det från någon som vet. ”

Men det är ju just det. Vi gillar alla olika saker och när vi vågar testa oss fram och utforska vad som funkar för just oss kan vi hitta de där guldkornen som är ett OH MY GOD YES. Och jag hoppas att det här inlägget kan stärka dig på den resan. För det går att gå från skam till frihet när det kommer till vår sexualitet. Det kan krävas en hel del tid, kärlek och tålamod för att komma dit om man har fått lära sig att ens njutning inte är viktig men det är så värt det. Ta det från någon som vet.

Lästips: Ibland är de största skiftena de som inte syns

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *