Presenter till nära och kära

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Jordklok

Jag älskar att ge presenter. Så hur går det ihop med att leva hållbart? Alldeles utmärkt tycker jag! Det behöver inte vara så svårt att köpa medvetna presenter till nära och kära. Allt du behöver är lite planering, omtanke och kreativitet. Här är några tips på saker du kan ge bort till kollegor, familj och vänner.

Medvetna presenter
Choklad från Malmö Chokladfabrik

Schysst producerade varor

Jag försöker välja presenter som antingen är gjorda av en lokal kreatör eller fairtrade-märkta importerade varor. Disktrasan här nedanför är till exempel från Stella Sews som drivs av Stella Hildebrandt, en av mina kollegor i Sustainable Influencers. Chokladen från Malmö Chokladfabrik är ett riktigt hantverk som både är gott och vackert. Scrunchien är tillverkad av spillmaterial och kommer från Cornelia Sun Collective. De är väl värda att kolla in både för sin estetik och sina arbetsförhållanden.

Vill du ha flera presenttips till nära och kära på ett och samma ställe? Kika in hos Medvetna.se eller Jordklok. Där finns allt möjligt för både vänner, kollegor, familj och barn. De bryr sig om vad de tar in i sitt sortiment vilket sparar oss kunder tid när det kommer till research.

Disktrasa från Stella Sews
Presenter till nära och kära som verkligen kommer till glädje
En hårmask är ett förslag på en hållbar present

Presenter som kommer till användning

För mig är det viktigt att ge bort gåvor som kommer till användning. Jag är nog inte ensam om att ha blivit sittandes med saker jag varken gillar eller behöver. Ätbara produkter eller förbrukningsvaror är en stor favorit hos mig! Jag älskar till exempel BRUNS hårmask med doft av bergamott och ger gärna bort den till någon jag tycker om. Deras hårsufflé med doft av mynta är också ljuvlig.

När det kommer till godsaker föredrar jag choklad men jag ger även gärna bort annat gott. Mitt absoluta favoritgodis är JOMs ekologiska fizzy caramel. Minns du hur kolaskruvarna i lösgodiset smakar? De här påminner mycket om dem fast är också sura. Mums!

Scrunchie från Cornelia Sun Collective
Vackra presenter till nära och kära

Jag tror att det viktigaste när det kommer till presenter är att verkligen tänka på mottagaren. Vad hade gjort den personen glad? Är det något gott, en härlig mask eller en upplevelse? Kan ni göra något tillsammans eller köpa något att avnjuta gemensamt? För mig känns även små saker väldigt uppskattade när det finns en tanke bakom.

Här kan du se några exempel på hållbara presentinslagningar med återbrukat material:

Vad är viktigt för dig när du väljer presenter till nära och kära?

Lästips: Hållbara julklappar – Slå in presenter med återbrukat material

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *