Ta tag i din ekonomi nu!

Kändes rubriken lite väl agressiv? Jag är ledsen för det. Men vet du? Det här inlägget är inte tänkt som en skammande pekpinne utan en peppande start på mitt tema för januari, nämligen privatekonomi! Jag stöter alltför ofta personer, både online och i verkliga livet, som har åkt på riktiga smällar för att de inte har koll på sina pengar och jag vill gör det jag kan för att ändra på det. Jag är långt ifrån en ekonomiexpert men det är också just därför jag tänker att jag kan inspirera. Så att du kan ta tag i din ekonomi nu, tillsammans med mig. Okej?

Hur kan din privatekonomi hjälpa dig att skapa livet du vill leva?

För mig är nämligen inte ekonomi intressant i sig. Jag tycker att siffror är skittråkigt och har aldrig riktigt velat ta tag i min ekonomi. Det som däremot har fångat mitt intresse för privatekonomi är möjligheterna och friheten det ger mig. Genom att ha koll på mina inkomster och utgifter och göra medvetna val kan jag bestämma över vad mina pengar går till. Jag kan lägga mycket pengar på det som faktiskt är värdefullt för mig men de rinner inte mellan mina fingrar för att jag inte har koll på min privatekonomi. Ekonomi för mig är ett verktyg i att förverkliga det liv jag vill leva, och på så sätt är det fruktansvärt intressant.

Inspiration, tips och guider

Vad skulle du behöva för att ta tag i din ekonomi? Var skulle det kännas enklast för dig att börja? Är det några speciella hinder du upplever som extra svåra för dig när det kommer till pengar?

Under januari månad kommer jag dela med mig av nya tips och idéer kring hur du kan förbättra din privatekonomi. Det kommer röra allt från matkostnader och abonnemang till investeringar och passiva inkomster. Högt och lågt. Jag är SÅ peppad på att få göra detta och hoppas att du känner likadant. Det känns dessutom väldigt passande i januari som är en tuff månad ekonomiskt för många. Det handlar såklart mycket om att förebygga och tänka långsiktigt hållbart, men det finns även många knep kring vad man kan göra här och nu. Små förändringar kan göra stor skillnad i det långa loppet.

Jag hoppas att den här månaden kan ge dig pepp, inspiration och idéer som hjälper dig att ta tag i din ekonomi. Nu kör vi!

Lästips: Så kan du dra ner på dina matkostnader

1 Comment

  1. Pingback: Enkla saker som får mig att känna mig rik - Tess Waltenburg

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *